Čistinkine tvarohové hrebene fotorecept

salinka - fotkasalinka, 14. októbra 2014
Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept)
Foto: salinka

Recept na tieto výborné tvarohové koláče mám od bývalej varecháčky @cistinky http://bonvivani.sk/recepty/tvarohove-hrebene. U nás sa už udomácnili a myslím, že by bola škoda, Zobraziť celý popisRecept na tieto výborné tvarohové koláče mám od bývalej varecháčky @cistinky http://bonvivani.sk/recepty/tvarohove-hrebene. U nás sa už udomácnili a myslím, že by bola škoda, keby sa tento úžasný recept nešíril ďalej. V plnke som ubrala maslo, aj cukor, ale môžete vyskúšať podľa pôvodného receptu.Takže s odobrením autorky a s jej pozdravom pre všetkých varecháčov....nech vám chutí:-)

12 ks
porcií
20 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
250 g
1 ks
50 g
250 ml
40 g
60 g
10 g
štipka
Plnka:
300 ml
40 g
20 g
20 g
60 g
250 g
Na potretie:
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme všetko potrebné.

    Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia a trošky cukru. Pridáme všetko ostatné na cesto a vymiešame.

    Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto sa lepšie spracuje šľahačom s hákmi, pretože je tuhšie než na buchty. Necháme vykysnúť.

    Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Najskôr uvaríme z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru puding. Ten necháme vychladnúť.

    Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V miske vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme tvaroh a nakoniec vychladnutý puding.

    Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu.

    Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Každú polovicu cesta vyvaľkáme asi na 30x30 cm. Z každého spravíme 6 obdĺžnikov tak, že cesto rozdelíme v strede na polovicu a zvisle na tri časti.

    Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V jednej polovici obdĺžnika spravíme zárezy a na druhú rozdelíme plnku. Ja pridám aj lyžičku slivkového lekváru. Cesto preložíme cez plnku asi dva cm cez okraj. Bočné strany zatlačíme, prečnievajúcu časť podložíme do spodu a hrebeň preložíme na plech. Necháme ešte chvíľku podkysnúť.

    Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vajce rozmiešame s trochou mlieka a potrieme hrebene. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 20 minút. Z tejto dávky nám vyjde 12 hrebeňov. Tánička ďakujeme.

    Čistinkine tvarohové hrebene (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

havino
@salinka , krásne si ich upiekla, vydarené sú, je pár receptov, ktoré mám vytlačené, zošité, ako knihu a po ruke v špajzi, ked potrebujem istotu, siaham po nich a tento je jeden z nich, piekla som ich už pár krát a sú vynikajúce, takže odporúčam kto nepozná čistinkine recepty
salinka
@kukulienka ďakujem. Ja ich pekávam pomerne často, sú ozaj výborné:-)
@jarunka vyskúšaj, určite neoľutuješ:-)
@alexdidi , presne tak. Preto si myslím, že ich treba posunúť aj tým varecháčom, ktorí čistinku nepoznali:-)
@smejkad ďakujem, máš pravdu:-)
@libina myslím, že viacerým
@methi ďakujem:-)
1x libina
babkamt
Podarili sa ti nadýchané tvarohové hrebene. Je vidieť, že cesto je dobre vypracované, vykysnuté. Tvarohové mám aj ja rada. Si šikovná.
havino
@salinka !!!! Ty moja cica mica, pozri aké chute si nám narobila :-) už som ich dosť dlho nepiekla, ved tolko receptov, že človek aj zabudne čo piekol pred pol rokom, takže dnes boli, dík za pripomenutie. Ja som do tvarohu pridala štvrtinu aj OLE pudingu na studeno,pekne zahusti tvaroh, môžeš ho (sa smejem) aj modelovať,náplne dať veľa, veľa a nič nevytečie. Tieto sú zo špaldovej, v ceste zero cukor a v naplni steviol.





salinka
@babkamt ďakujem za pochvalu. Tieto hrebene mám už natrénované, lebo spolu s tvojou úžasnou bublaninou sú to u nás najobľúbenejšie koláče:-)
salinka
No @havinka , ty si teda žena činu!!! Veľmi si ma potešila a narobila chúťky....aj na to modelovanie:-))))) Musím vyskúšať Ole puding, @cistinka síce písala, že jej plnka nevytiekla, ale mne sa to stane. Keď lajdácky zatočím tie kraje a dobre nepritlačím, tak mám krásny nakysnutý hrebeň s prázdnym tunelom. Môj muž sa mi smeje, že by sa tam aj Salinka otočila:-) Takže dík za dobrý tip:-)
alex37
uložené, ohviezdičkované, teda dobrotka salinka a krásne sa vám obom podarili, aj tebe aj Táničke, takto uprostred týždňa tu provokovať... :-)
duskousko
...zbytocne pracne...., ale co uz.., ked sa chce niekto "zabavat"...-;)!
jerica
@salinka , krásne sa ti vydarili hrebene, som rada, že si stránku uviedla odkiaľ si čerpala inšpiráciu, tá stránka nemá chybu.
salinka
@veronika ďakujem za tip. Pozrela som tie koláče, zaujala ma tá majonéza v ceste. Vyskúšame:-)
salinka
@ywett , dávno som ťa nevidela, ďakujem za pochvalu. Určite vyskúšaj, sú výborné:-)
ywett
ďakujem @salinka :)...už si aj ty mne a aj ostatní chýbali...a ak vyskúšam, určite dám vedieť
salinka
Akurát som študovala tvoj blog, lebo naozaj mi tu chýbajú niektoré varecháčky.....ty medzi nimi:-)
ywett
si zlatá!...no blog tiež dosť zanedbávam, akurátne na fb sem tam niečo pridám...opatrujeme manželovu maminku... tak notebook málo zapínam, nestíham, ale dnes som pridala nový recept, náš obľúbený koláč ;-)
salinka
Viem, o čom to je. A k tomu deti, váš život, práca.....prajem veľa sily a trpezlivosti.
yogicek
Milá @salinka
Vyskúšané, ochutnané, výborné, uložené v KK. Chválim aj cesto aj náplň. Odo mňa máš 5*. Neviem či mi to sem pridá fotku ale hádam áno. Odfotil som tie najškaredšie aby som nebol lepší ako Ty.:-) Pekný večer Ti prajem.


salinka
Teda @yogicek ! Klobúk, aj sánku mám dolu:-) Keď sa chlap popasuje s kysnutým pečivom a vyčaruje takýto výsledok, to si zaslúži pochvalu! Teraz mi bude vŕtať v hlave, či ti nepomáhala tvoja krajšia polovička a ty si čítal recept:-)))
salinka
Milý @yogicek
Hlboko sa ti ospravedlňujem. Natrafila som na tvoje jahodové hrebienky, kde máš tak pekne rozzúrené cesto:-) Už verím, že si šikovný:-)
1x radost
yogicek
@salinka
Ospravedlnenie je prijaté.:-) Ale s tou šikovnosťou to nebude až taká sláva. Zatiaľ si rozumiem iba s kysnutým cestom. Ostatné sa mi moc nedarí. A vtedy som zúrivý ako to cesto v mojom recepte. Pekný zbytok večera Ti prajem.
brambora
vyskusane.... cesto je uuuuuzasne, makke... plnka mi mierne vytiekla, aj napriek tomu, ze som to riadne uzavrela. nabuduce vyskusam inu plnku ;)


salinka
Fíha, ďalšia včielka usilovná:-) @bramborka , perfektne sa ti vydarili, narobila si mi chúťky. Ako to, že ich máš všetkých 12 na fotke? To ti nikto neuchytil jeden hneď z plechu? :-)))
Plnka vytečie niekedy aj mne. Neviem prečo, vždy do toho vložím všetko!!! Ešte som na @cistinku nedozrela. Ale aj tak sú moje najobľúbenejšie. Ďakujem za odozvu, potešila si:-)
brambora
@salinka bolo ich 13 ;) jeden je tam schovany. robila som z 3/4 davky. chlapcov som poslala pozriet konikov, tak som ich takto milo prekvapila ;)
havino
no ale má odozvu tento recept,bodaj by aj nie, čo ma teší, @bramborka a všetci ostatní, ono ten tvaroh a tvaroh je rozdiel v každom regione, stačí pridať lyžicu zlatý klas, alebo škrob a tiecť nebude a ani na chuti nepoznať
brambora
@havino ja som dala presne podla receptu - hrudkovy tvaroh a fest tuho uvareny puding (bol az taky zuvackovy) a predsa ked sa piekli tak to bolo dost tekute. :( aj vychladene to bolo redsie, tak nabuduce dam len do tvarohu pudingovy prasok alebo skusim ten OLE ;)
violeta
Toto je naozaj výborný recept, zmenila som len málo vecí, hrebienky boli fantastické a naozaj sa veľmi rýchlo zjedli, na raňajky som si musela schovať :-)
salinka
@violeta , veľmi ma teší, že sa vydarili a dala si vedieť. A teraz si mi nahnala chute:-)
denyany
Hrebene som piekla s tvarohovou plnkou, aj keď bola trocha riedka, nevytiekla. Boli vynikajúce. Dnes ich urobím zas, ale deti chceli makovú náplň, keďže v sobotu sme piekli tvaroháč na slano. To cesto je výborné a plnka sa dá obmieňať podľa chuti. Rozmýšľam aj nad jablkovou...
salinka
Jej @denyany , urobila si mi ukrutnú radosť, že si dala vedieť a hlavne, že sa podarili a chutili:-) Je to naozaj parádne cesto a teraz si ma inšpirovala s tou jablkovou plnkou:-) Dík.
kimlo
Po toľkých pozitívnych komentároch som sa rozhodol že ich vyskúšam aj ja...
salinka
OK:-) Ty to dokážeš bez problémov! Niekedy robí plnka trošku šarapatu, ale v komentároch je zlepšovák:-) Určite daj vedieť, ako rýchlo ti zmizli zo stola:-))))
kimlo
Tak dnes mali preméru, sú fantastické! Len v surovinách oprav množstvo masla v plnke, v pôvodnom Táninom recepte je 120g.


kimlo
A tiež som nepoužil sušené droždie, ale asi 1/3 kocky čerstvého.
salinka
@kimlo teda...paradne si napiekol, dakujem za odozvu:-) Toho masla som dala zamerne menej, pisem to aj v uvode. Robila som ich uz viackrat a zakazdym som ubrala masla. Nechybalo mi tam. A teraz na inu temu: tvoja treska je uzasna aj z kapra ;-)
kukulienka71
@salinka , dnes som upiekla tieto hrebene, či skôr hrebeniská, ja som ich robila 6ks, takže sú riadne veľké:-) plnku som poriešila tak, že do horúceho hustejšieho pudingu som dala hneď kus masla a potom tvaroh taký hrudkovitejší. Tak plnka nevytekala. Sú naozaj výborné, ďakujem za skvelý recept. Všetky predošlé fotky tých, čo vyskúšali, sú lákavé, len nech sa recept šíri!


malina
Jedním slovem- výborné.Čistinka nikdy nezklame.Plno jejích receptů vařívám.
salinka
Presne tak, sú výborne. Preto som aj poprosila Táničku, či ich môžem uverejniť, takéto recepty sa musia šíriť ďalej :-)