Cigánska pečienka

cokomilkaCokomilka, recept pridal: 30. októbra 2009 22:24Ďalšie jeho recepty

Cigánsku pečienku najradšej robím na chate počas víkendu.

Suroviny

7
porcií
30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Krkovičku nakrájame na na šnicle, nakrojíme okraje, naklepeme a okoreníme všetkými koreninami. Potrieme rozotretým cesnakom.

2

Šnicle vložíme do misy a zalejeme mliekom tak aby boli všetky ponorené. Uložíme do chladničky na 24 hodín.

3

Na druhý deň obed alebo večeru si pripravíme pochutiny, nakrojíme pletenky pozdĺžne, pripravíme si papierové obrúsky a podnos. Vyberieme misu s cigánskymi a vidlicou vyberáme, necháme odkvapkať a dávame do horúceho oleja vysmažiť. Voňavú cigánsku vložíme do pletenky, potrieme horčicou, kečupom, obložíme plátkami uhoriek a zabalíme do obrúska. Všetko naložíme na podnos a dáme na stôl na terase alebo pri outdoorovom kozube.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zemo, 1. novembra 2009 o 17:15
    Recept ma zaujal. Len neviem, čo s ním po príprave počnem. Bo ja za pána Boha prisámvačku na stojačku neviem, čo je to ten odutdoorový kozub::))


  • cokomilka, 6. novembra 2009 o 20:08
    :D
    heh, opravím, outdoorový má byť.


  • sjuz, 1. marca 2010 o 08:03
    Ja yasa robím tak, že ju naložím len osolenú do mlieka do druhého dňa, a potom len takú na prírodno ugrilujem, alebo opečiem na panvici.


  • chorvatka, 18. marca 2010 o 00:22
    Cim dalej tym menej je ta slovencina zrozumitelna : tu outdoor tam snicla, ked ide len o obycajny bravcovy rezen : tal ako sa dba na kuchynu malo by sa dbat aj na rec, ale je to len lakadlo ?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist