Cigánska pečienka

cokomilkaCokomilka, recept pridal: 30. októbra 2009 22:24Ďalšie jeho recepty

Cigánsku pečienku najradšej robím na chate počas víkendu.

Suroviny

7
porcií
30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Krkovičku nakrájame na na šnicle, nakrojíme okraje, naklepeme a okoreníme všetkými koreninami. Potrieme rozotretým cesnakom.

2

Šnicle vložíme do misy a zalejeme mliekom tak aby boli všetky ponorené. Uložíme do chladničky na 24 hodín.

3

Na druhý deň obed alebo večeru si pripravíme pochutiny, nakrojíme pletenky pozdĺžne, pripravíme si papierové obrúsky a podnos. Vyberieme misu s cigánskymi a vidlicou vyberáme, necháme odkvapkať a dávame do horúceho oleja vysmažiť. Voňavú cigánsku vložíme do pletenky, potrieme horčicou, kečupom, obložíme plátkami uhoriek a zabalíme do obrúska. Všetko naložíme na podnos a dáme na stôl na terase alebo pri outdoorovom kozube.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zemo, 1. novembra 2009 o 17:15
    Recept ma zaujal. Len neviem, čo s ním po príprave počnem. Bo ja za pána Boha prisámvačku na stojačku neviem, čo je to ten odutdoorový kozub::))


  • cokomilka, 6. novembra 2009 o 20:08
    :D
    heh, opravím, outdoorový má byť.


  • sjuz, 1. marca 2010 o 08:03
    Ja yasa robím tak, že ju naložím len osolenú do mlieka do druhého dňa, a potom len takú na prírodno ugrilujem, alebo opečiem na panvici.


  • chorvatka, 18. marca 2010 o 00:22
    Cim dalej tym menej je ta slovencina zrozumitelna : tu outdoor tam snicla, ked ide len o obycajny bravcovy rezen : tal ako sa dba na kuchynu malo by sa dbat aj na rec, ale je to len lakadlo ?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist