Cigánska pečienka

cokomilkaCokomilka, recept pridal: 30. októbra 2009 22:24Ďalšie jeho recepty

Cigánsku pečienku najradšej robím na chate počas víkendu.

Suroviny

7
porcií
30
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Krkovičku nakrájame na na šnicle, nakrojíme okraje, naklepeme a okoreníme všetkými koreninami. Potrieme rozotretým cesnakom.

2

Šnicle vložíme do misy a zalejeme mliekom tak aby boli všetky ponorené. Uložíme do chladničky na 24 hodín.

3

Na druhý deň obed alebo večeru si pripravíme pochutiny, nakrojíme pletenky pozdĺžne, pripravíme si papierové obrúsky a podnos. Vyberieme misu s cigánskymi a vidlicou vyberáme, necháme odkvapkať a dávame do horúceho oleja vysmažiť. Voňavú cigánsku vložíme do pletenky, potrieme horčicou, kečupom, obložíme plátkami uhoriek a zabalíme do obrúska. Všetko naložíme na podnos a dáme na stôl na terase alebo pri outdoorovom kozube.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zemo, 1. novembra 2009 o 17:15
    Recept ma zaujal. Len neviem, čo s ním po príprave počnem. Bo ja za pána Boha prisámvačku na stojačku neviem, čo je to ten odutdoorový kozub::))


  • cokomilka, 6. novembra 2009 o 20:08
    :D
    heh, opravím, outdoorový má byť.


  • sjuz, 1. marca 2010 o 08:03
    Ja yasa robím tak, že ju naložím len osolenú do mlieka do druhého dňa, a potom len takú na prírodno ugrilujem, alebo opečiem na panvici.


  • chorvatka, 18. marca 2010 o 00:22
    Cim dalej tym menej je ta slovencina zrozumitelna : tu outdoor tam snicla, ked ide len o obycajny bravcovy rezen : tal ako sa dba na kuchynu malo by sa dbat aj na rec, ale je to len lakadlo ?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist