Cigánska pečienka
Autor receptu: cokomilka
Cigánsku pečienku najradšej robím na chate počas víkendu.
7 porcií |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Krkovičku nakrájame na na šnicle, nakrojíme okraje, naklepeme a okoreníme všetkými koreninami. Potrieme rozotretým cesnakom.
- Šnicle vložíme do misy a zalejeme mliekom tak aby boli všetky ponorené. Uložíme do chladničky na 24 hodín.
- Na druhý deň obed alebo večeru si pripravíme pochutiny, nakrojíme pletenky pozdĺžne, pripravíme si papierové obrúsky a podnos. Vyberieme misu s cigánskymi a vidlicou vyberáme, necháme odkvapkať a dávame do horúceho oleja vysmažiť.
Voňavú cigánsku vložíme do pletenky, potrieme horčicou, kečupom, obložíme plátkami uhoriek a zabalíme do obrúska.
Všetko naložíme na podnos a dáme na stôl na terase alebo pri outdoorovom kozube.