Cícer na paprike (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 11. mája 2014

Recept z Biokuchařky Hanky Zemanové. Veľmi dobré s celozrnnými cestovinami, pšenom, ryžou Basmati, v podstate s čímkoľvek :). Ak nemáte cícer, môžete nahradiť hocijakou Zobraziť celý popisRecept z Biokuchařky Hanky Zemanové. Veľmi dobré s celozrnnými cestovinami, pšenom, ryžou Basmati, v podstate s čímkoľvek :). Ak nemáte cícer, môžete nahradiť hocijakou fazuľou.

4
porcie

Suroviny

200 g
2 ks
1 PL
0,5 čl
0,5 l (alebo voda)
1 ks
200 - 250 ml
1 čl




Postup

  1. 1

    Cícer namočíme do studenej vody z večera do rána. Vodu zlejeme, cícer ešte prepláchneme a dáme variť do studenej vody. Varíme spolu s bobkovým listom a novým korením, kým nebude mäkký. Vo väčšom hrnci restujeme cibuľu na oleji spolu so sladkou paprikou a soľou. Papriku iba krátko, aby nezhorkla. Prilejeme vývar a povaríme domäkka.

    Cícer na paprike (vegan) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si rozmixujeme polovicu cíceru na hustú kašu s troškou cícerového vývaru – stačí aj ponorným mixérom. V hrnci rozmixujeme aj uvarenú cibuľu. Potom do toho istého hrnca pridáme rozmixovaný aj celý cícer. Pridáme pór a krátko povaríme. Prilejeme rastlinnú smotanu, dochutíme citrónovou šťavou a Solčankou. My sme podávali s vareným pšenom.

    Cícer na paprike (vegan) - obrázok 2

Diskusia k receptu

cesminaz
Toto vyzera fakt velmi dobre ;-) paci sa mi to a myslim,ze to moze byt veru velmi dobre! Ukladam a vyskusam,vdaka @veganvidya KK
stanci11
toto poznám, je to neskutočná mňamka ;) krásne navarené
lindchen
Ďakujem za recept, vyzerá výborne a aj mám všetko doma, okrem tej smotany :-). Aj tak som ju chcela vyskúšať. Takže zajtra u nás cícer na paprike.
elica
Jednoduché, rýchle a hlavne výborné. Používam rovno cizrnu z plechovky a papáme s ryžou. Toto jedlo miluje aj nás 2,5 ročný syn. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia