Cibuľová polievka

Cibuľová polievka
diabambulkaDiabambulka, 35 ročná žena, Rajec, recept pridala: 8. februára 2012 7:40Ďalšie jej recepty

V jednoduchosti je krása a aj výborná chuť:-)

Suroviny

4
porcie
5
minút
príprava
20-25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Cibuľu očistíme. 3 cibule nakrájame na kocky a orestujeme na masle. Zalejeme hovädzím vývarom, osolíme, okoreníme mletýmčiernym korením a varíme 20 minút. ( Ak chceme chuť vylepšiť môžeme po 20 minútach priliať pohár bieleho vínka - ja ho neprilievam pretože mám doma detičky ). Ešte chvíľočku povaríme a na záver pridáme petržlenovú vňať.

2

Medzitým si nakrájame staršie pečivo na plátky, natrieme ho troškou masla, poukladáme na plech a na každý plátok pečiva položíme plátok syra a zapekáme 5-7 minút v rúre pri teplote 250 °C.

3

Zvyšné 2 cibule nakrájame na kolieska a opečieme na trošičke oleja do chrumkava.

4

Hotovú polievočku nalejeme do tanierov a na každú porciu dáme opečené pečivko so syrom a posypeme chrumkavou cibuľkou. Dobrú chuť :-)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • renama, 8. februára 2012 o 09:33
    Už uložené, vyskúšam, či aj mojim deťom zachutí, ale pre mňa to bude určite mňamka :)


  • kata50, 8. februára 2012 o 09:41
    S tým opečeným pečivom je to výborné !


  • katarina1959, 8. februára 2012 o 10:07
    Ja pridávam ešte sladkú smotanu a všetko rozmixujem, je taká krémová a na pečivo /kupujem v obchode s príchuťou cesnaku/ nastrúhať syr. Nemá to chybu.


  • valeri, 8. februára 2012 o 10:10
    akurát rozmýšľam, akú polievku dnes budem variť :-)). Idem vyskúšať.


  • babkamt, 8. februára 2012 o 11:11
    Mám rada polievky. Cibuľová je fajn.Ešte som ju nerobila, ale vyskúšam.To opečené pečivo so syrom musí byť fajn.


  • an3da, 8. februára 2012 o 11:14
    Uložila a ide variť, manžel miluje nové polievky :-)))


  • irenaw, 8. februára 2012 o 12:28
    moja sestra robí staroanglickú cibuľačku a pýtame si ju na každé rodinné stretnutie :) ukladám si dobrotu


  • sladkacokolada, 8. februára 2012 o 14:15
    @diabambulka má čas na vyváranie a fotenie pri malom drobcovi ? :) ako sa máte, ako sa vám darí?


  • diabambulka, 8. februára 2012 o 14:23
    sladkacokolada, si zlatá :-) darí sa nám dobre, na šťastie sme zdraví, drobátku chutí papkať a zatiaľ mi pomáha manžel, ktorý si zobral dovolenku, kým prídeme na nejaký systém :-))) Varím teraz hlavne rýchlovky... pekný deň


  • sladkacokolada, 8. februára 2012 o 14:41
    ja myslím, že už ste si ten systém vytvorili , ani si to neuvedomujete:) pomáhate si, varíte , papáte , priberáte a máte sa dobre:) len tak ďalej , držím palce !


  • izabella929, 8. februára 2012 o 15:08
    pekná polievočka, predpokladám, že aj vynikajúca.-))


  • danculka, 8. februára 2012 o 15:44
    cibulovú môžeme obaja...super


  • diabambulka, 9. februára 2012 o 07:37
    Ďakujem :-D


  • sneica, 9. februára 2012 o 11:06
    polievocka iste super...varim trochu inak tak urcite skusim aj tuto...:)


  • zinnajdha, 9. februára 2012 o 12:15
    uložené, už len uvariť...


  • anka11, 3. mája 2012 o 09:29
    K tým trom cibuľám ja pridávam restovať aj 1-2 strúčiky pretlačeného cesnaku


  • diabambulka, 3. mája 2012 o 15:31
    nooo to môže byť ešte lepšie :-) vyskúšam...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist