Chutná šošovica

alzbetty - fotkaalzbetty, 28. augusta 2013
Chutná šošovica
Foto: alzbetty

Pôvodne som mala v pláne uvariť niečo úplne iné, ale pohľad do chladničky ma presvedčil, že mi zmizli všetky potrebné suroviny :D tak som Zobraziť celý popisPôvodne som mala v pláne uvariť niečo úplne iné, ale pohľad do chladničky ma presvedčil, že mi zmizli všetky potrebné suroviny :D tak som rýchlo niečo vymyslela. Toto jedlo sa dá podávať s tortillou, ryžou alebo pečivom, ja som použila tortillu z ovsených vločiek, na ktorú ma inšpiroval tento receptík (http://varecha.pravda.sk/recepty/fitnes-kuracie-prsia-s-tortillou-z-ovsenych-vloc/40844-recept.html)

1
porcia
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrste
2 ks
1 ks
2 strúčik
1 ks
2 PL
1 hrsť
Koreniny:




Postup

  1. 1

    Šošovicu si namočíme aspoň na polhodinu a potom ju v novej vode uvaríme do polomäkka. Paradajky sparíme, ošúpeme a zbavíme semien, nakrájame.

  2. 2

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme plátky cesnaku a koreniny. Keď zavoňajú, pridáme šošovicu, hrášok, mrkvu (podľa potreby aj inú zeleninu, papriku...) a podlejeme vodou. Podusíme. Pri konci pridáme paradajky a dodusíme domäkka, bez šťavy. Hotové zmiešame s kukuricou a servírujeme s vhodnou prílohou.

Diskusia k receptu

martinis
zaujímavý recept, šošovicu, rovnako ako všetky strukoviny mám veľmi rád a v kombinácii so zeleninou a korením musí byť vynikajúca. síce by som zvolil iný zeleninový mix a určite nie kombináciu toľkých korení, ale inšpirácia fajn :) a vďaka za tip na ovsenú tortillu, či skôr placku, asi ju vyskúšam.
alzbetty
tiež som sa bála toľkých korenín ale nakoniec to práve chutilo zaujímavo ale záleží, samozrejme, na jednotlivcovi :D ja som práveže na také korenené jedlá :D
1x safran
miselka252
Vyzera to super- chutne, zdrave, syte, akurat by som vypustila hrasok a mrkvu, korenia je tam dost, ale to v kazdom indickom jedle.. Urcite vyskusam, vdaka za tip:-)
kata
aj ja vitam kazdu inspiraciu, co sa tyka strukovin. si sikovna :)
bozulka
Dobre si sa vynašla,ale tiež by som zredukovala koreniny.Ináč sa mi to páči.
safran
bez mrkvy, hrášku a kukurice nie také fotogenické, ale výborné! skutočne chutná šošovica, pre tých, čo majú presne radi neopakovateľnú chuť zmesi týchto korenín :-) zaraďujem do osvedčených... *****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia