Chutná šošovica

Autor receptu: alzbetty

Pôvodne som mala v pláne uvariť niečo úplne iné, ale pohľad do chladničky ma presvedčil, že mi zmizli všetky potrebné suroviny :D tak som rýchlo niečo vymyslela. Toto jedlo sa dá podávať s tortillou, ryžou alebo pečivom, ja som použila tortillu z ovsených vločiek, na ktorú ma inšpiroval tento receptík (http://varecha.pravda.sk/recepty/fitnes-kuracie-prsia-s-tortillou-z-ovsenych-vloc/40844-recept.html)

1
porcia
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šošovicu si namočíme aspoň na polhodinu a potom ju v novej vode uvaríme do polomäkka. Paradajky sparíme, ošúpeme a zbavíme semien, nakrájame.
  2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme plátky cesnaku a koreniny. Keď zavoňajú, pridáme šošovicu, hrášok, mrkvu (podľa potreby aj inú zeleninu, papriku...) a podlejeme vodou. Podusíme. Pri konci pridáme paradajky a dodusíme domäkka, bez šťavy. Hotové zmiešame s kukuricou a servírujeme s vhodnou prílohou.