Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia fotorecept

dorisaDorisa, 64 ročná žena, Žiar nad Hronom, 18. decembra 2011 18:34
Ďalšie jej recepty »

Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept)Foto: dorisa

Mala som veľa bielkov v chladničke, tak som upiekla biskupský chlebíček z bielkov a sušeného ovocia. Je výborný.

10
porcií
10 min
príprava
30 min
na 170 °C

Suroviny

5 ks
60 g
100 g
60 g (papája, ananás, brusnice)
1 hrsť
1 hrsť
2-3 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh.

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sušené ovocie a vlašské orechy nasekáme na kúsky.

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vyšľahaného snehu postupne vmiešame polohrubú múku.

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej pridáme aj sušené ovocie a orechy.

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmiešame a pridáme ešte 2-3 PL oleja, zamiešame.

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Formu na bochník, alebo na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej vylejeme. Uhladíme stierkou.

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme piecť do rúry na 160-170 stupňov a pečieme cca 30 minút. Treba strážiť. Špajdlou zistíme, či je koláčik upečený.

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom koláč vyklopíme, nakrájame ...

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť.

    Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 10
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist