Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept)

Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 18. decembra 2011 18:34Ďalšie jeho recepty

Mala som veľa bielkov v chladničke, tak som upiekla biskupský chlebíček z bielkov a sušeného ovocia. Je výborný.

Suroviny

10
porcií
10
minút
príprava
30
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny.
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 1

2

Z bielkov a práškového cukru ušľaháme tuhý sneh.
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 2

3

Sušené ovocie a vlašské orechy nasekáme na kúsky.
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 3

4

Do vyšľahaného snehu postupne vmiešame polohrubú múku.
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 4

5

Ďalej pridáme aj sušené ovocie a orechy.
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 5

6

Zmiešame a pridáme ešte 2-3 PL oleja, zamiešame.
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 6

7

Formu na bochník, alebo na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie a zmes do nej vylejeme. Uhladíme stierkou.
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 7

8

Dáme piecť do rúry na 160-170 stupňov a pečieme cca 30 minút. Treba strážiť. Špajdlou zistíme, či je koláčik upečený.
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 8

9

Potom koláč vyklopíme, nakrájame ...
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 9

10

Dobrú chuť.
Chlebíček z bielkov a kandizovaného ovocia (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • anina43, 18. decembra 2011 o 21:55
    výborný recept na využitie bielkov, sušené ovocie mám a postup je ľahký, ku kávičke zaujímavá, chutná pochúťka, dik aj za pekné foto


  • dorisa, 18. decembra 2011 o 22:03
    @anina43 , Anička ďakujem, len pečenie je trocha problematické, nevieš, kedy je už upečený, ale špajlou som skúšala, potom som ho aj prevrátila naopak, aby sa aj zospodu osmahol:)


  • 3sandra3, 18. decembra 2011 o 22:08
    aha, no škoda, že sa tak ťažko pečie,,, už som mala zálusk, že ho upečiem, ale možno vyskúšam i tak.


  • vierik, 18. decembra 2011 o 22:09
    @doriska určite je dobručky,uložím si ho,bo bielka už v mraziaku :-)


  • dorisa, 18. decembra 2011 o 22:16
    @3sandra3 , nie ťažko:) ale ja som sa skôr bála, že mi ostane z toho guča, kľudne upeč niečo podobné, keď som to ja zvládla, ty to tiež zvládneš:) daj potom vedieť,aj fotočku si prosím:) @vierik , aj ja som dumala, čo s bielkami, a dcéra mi vravela, aby som upiekla kokosky, ale to sa musí nad parou...a ja s tým skúsenosti nemám, tak som volila niečo takéto. Ďakujem.


  • marianna76, 18. decembra 2011 o 22:24
    krásny je... ako zo zimnej rozprávky


  • myalab, 18. decembra 2011 o 22:50
    krasne urcite raz vyskusam. Nieco podobne je asi mandlovy suchar? Len sem ide kandizovane ovocie a ten sa potom este susi. Toto je rychlejsie. Vdaka


  • jerica, 18. decembra 2011 o 23:03
    bielok mám neúrekom , dúfam že Tvoj recept poslúži k využitiu:-) len sa musím vylízať z virózy:-(


  • dorisa, 18. decembra 2011 o 23:05
    @myalab , suchár je vysušený, toto je ako koláčik. Tak, pravdu vravíš. Už som polovicu spapala:) ďakujem za komentár. @marianna76 , aj tebe ďakujem:)


  • marijanka712, 18. decembra 2011 o 23:19
    Vlastička dik za rp aj ja tých bielkov mám neurekom , robila som kokosy taký jednoduchý rp od kamošky mám vytrepem 4 bielka ja som vážila jedno bielko cca 30-32g vyšlahať s 240g kr.cukru do tuha dať nad paru a ešte šlahať cca asi 5 min to budeš vidieť, že sa ti tak cukruje na okrajoch , alebo je velmi tuhý ked vytiahneš varechu ostane ti kopec odstav z pary a postupne zamiešaj do toho 250 g kokosovej mučky tak aby nebolo velmi husté, aby sa ti nedrobilo / má to byť hustá kaša a lyžičkou,alebo cez sáček striekame na plech vystlatý papierom je velmi dôležité , aby si to nedala do horucej rury s tým začni pečenie pri 170 stup cca 30 min. , ale kontroluj si.
    Tvoj koláčik sa mi velmi pači vyskúšam a dám ti vedieť,


  • jatanika, 19. decembra 2011 o 06:50
    bielky sa mi hromadia ... tiež sa chystám na taký chlebíček :-))


  • akeber, 19. decembra 2011 o 07:07



    super nápad


  • dorisa, 19. decembra 2011 o 09:23
    @marijanka172 , ďakujem za recept, nazdravie, @jatanika , @akeber , ďakujem Vám za komentáre.


  • betty21, 19. decembra 2011 o 09:32
    krásny :)))


  • maculienka123, 19. decembra 2011 o 12:20
    ukladam,super:-)


  • danculka, 19. decembra 2011 o 12:48
    Treba vedieť využiť všetko,super nápad,ja som tiež v nedeľu robila spodky na parížske a laskonky,tiež len preto že som mala veľa bielkov,,pekné a iste chutné...


  • dajda, 19. decembra 2011 o 12:48
    Ked mi bieky zostanú robím sucháre a dávam vlašské orechy-teraz nemam,len meté,tak skúsim dať mandle.
    » www.akosatorobi.sk/video/2441/mandlove-suchare-recept-na-m...


  • dorisa, 19. decembra 2011 o 13:05
    @dajda , @danculka , @maculienka123 , @betty21 ďakujem za komentáre.


  • dajda, 19. decembra 2011 o 13:23
    dorisa, aj ja ďakujem za výborný recept.


  • tatranka, 19. decembra 2011 o 14:55
    Príma zúžitkované bielka.


  • garanco, 19. decembra 2011 o 18:28
    Pred chvíľou som v domácom archíve práve vyhľadala "biskupský chlebík", veľmi podobný Tvojmu, máš ho pekný, voňavý až sem:-)) Mám tiež odložené bielka, takže si ma presvedčila, že ho treba upiecť


  • dorisa, 19. decembra 2011 o 23:02
    @garanco , @tatranka , @dajda bála som sa , ale vyšlo to skvelo. Treba upiecť a pochutnať si. Prajem príjemné sviatky a ďakujem za komentáre.


  • cica2, 21. decembra 2011 o 19:19
    úvodné foto je krásne a chlebíček tiež, ešte som taký nerobila...kk:-)


  • dorisa, 21. decembra 2011 o 19:39
    @cica2 , ja tiež som piekla tento druh koláčika prvýkrat, ďakujem.


  • marienka44, 5. januára 2012 o 18:55
    @Dorisa ,aj ja casto takto pouzijem zvysne bielka a z mojho receptu sa napnia 2 formy na srnci chrbat. Tiez ich vysteliem peciacim papierom odpada pracne umyvanie formy na chlebik.
    Na 8 bielkov davam 150 g cukru a 140 g hrubej muky + rozne susene ovocie a posekanu cokoladu. Po upeceni do jarceka hore natriem lekvar pikantny a polejem cokolad.polevou-chlebiky dlhsie vydrzia vlacne.


  • dorisa, 5. januára 2012 o 19:09
    @marienka44 , iste musia byť fajnové aj tie tvoje. Ja som len chcela využiť ostávajúce bielka, tak som si ja osobne na nich pochutnala. Ja čokoládu na koláčoch nemám veľmi rada. Ďakujem za komentár. Prajem Ti šťastný Nový rok.


  • emporia, 8. januára 2013 o 14:46
    piekla som ho vo forme na srnčí chrbát a bol výborný :) a nemusela som ho vôbec preklápať aby sa aj spodok upiekol.. ďakujem za recept!


  • dorisa, 8. januára 2013 o 16:47
    @emporia..aj ja som ho piekla na Vianoce, sama som si ho zjedla,lebo nikom nechutila tak som sa vytesovala....dakujem za komentár.


  • milli364, 22. decembra 2013 o 21:45
    vyborny, krasne sa podaril:-) a velmi chutny...dakujem



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist