Chinois aux pépites de chocolat alebo brioška s vanilkovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: lusinkab

Tento receptík som našla na internete http://cakeandfinewine.wordpress.com/2012/01/13/chinois-aux-pepites-de-chocolat/ . Brioška ako taká je u nás veľmi obľúbená ale keď som našla túto tak som si povedala to musím vyskúšať. Hovorím si je to brioška s crème patisserie a čokoládou tak to musí byť super a musím povedať, źe to bola jedna z naj akú som kedy jedla.

35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mlieko, múku, cukor, maslo, vajíčka,soľ a droždie dame do pekárničky na program cesto a necháme pekárničku urobiť svoju prácu. Keď nie je pekárnička tak cesto treba miesiť aspoň 20 minút prikryť kuchynskou fóliou a nechať vykysnúť aspoň hodinu. Pokiaľ nám cesto kysne tak si pripravíme Crème patisserie ciže vanilkový krém. Na panvicu si dame mlieko, žítka, cukor, kukuričnú múku a jeden vanilkový struk rozrezaný na polovicu aby sa uvoľnili semienka.
  2. Všetko spolu vymiešame a na nízkom ohni varíme za stáleho miešania až kým nám krém pekne nezhustne.
  3. Keď je krém hotový tak ho prelejeme do misky a hneď zakyjeme kuchynskou fóliou aby sa nám neurobila taká nechcená kožka na povrchu. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
  4. Cesto je veľmi jemné ale dobre sa s ním robí.
  5. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej ploche do štvorca s hrúbkou cca 1,5 cm potrieme krémom a posypeme s čokoládovými vločkami.
  6. Cesto zrolujeme a nakrájame asi tak na 4 cm.
  7. Poukladáme na vopred maslom vymastenú zapekaciu misu. Normálne by sa mala použiť okrúhla tortová forma ale keďže ja takú nemám tak som si vystačila aj s tým čo mám. Odporúčam nožík s veľkou čepeĺou keďže je ľahšie prenášať krúžka do formy a vyvarujete sa tak tomu aby vám vytekal krém. Prikryjeme kuchynskou fóliou a necháme ešte hodinku odpočívať.
  8. Dáme do predohriatej rúry a pečieme na 180 °C cca 35 minút pekne do hneda. Čas pečenia záleži od rúry ale každý vie ako mu tá jeho pečie.
  9. Necháme vychladnúť, vyberieme z formy a môžme papkať.
  10. A tu je pecena v okruhlej forme ktoru som si medzi casom dokupila