Tento recept som našla na mimibazare u používateľky Janky E. Na pohľad vyzeral veľmi chutne tak som ho skusila a naozaj chuti super.

20 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
50 g
20 g
100 ml
90 g
2 ks celé
PLNKA:
250 ml
100 g
1 ks
1,5 PL
30 g
 nalamana




Postup

  1. 1

    Kysnute cesto pripravime si kvasok = do vlazneho mlieka dame rozmrvene drozdie a cukor, nechame chvilu odstat. medzitym si do misky nachystame muku, maslo, vajicia a stipku soli. Vlozime kvasok a vsetko spolu spracujeme.

  2. 2

    Pripravime si plnku = zltky s cukrom vymiesame do peny a pridame hladku muku

  3. 3

    Mlieko varime s vanikovym cukrom, ale iba dovtedy, kym sa cukor neroztopi. Potom ho postupne pridavame k vymiesanym zltkam

  4. 4

    zmes dame opat na sporak a miesame kym nezhustne, nasledne dame vychladnut

  5. 5

    zakial nam krem vychladne, vymastime tortovu formu a vysypeme hladkou mukou. Z 1/3 cesta vytvorime kruh, ktory vlozime na dno formy.

  6. 6

    zvysne cesto vyvalkame, potrieme vychladnutym kremom, posypeme hrozienkami a nalamanou cokoladou. zrolujeme ako strudlu a krajame kolieska, ktore nasledne ukladame do formy nalezato pekne jedno vedla druheho.

  7. 7

    do nezapnutej rury vlozime formu s kolacikom, pod nu vlozime misku (hrniec) s horucou vodou. nechame takto nakysnut cca 20 minut

  8. 8

    pecieme na 180stupnov asi 20-30 minut, treba skontrolovat sajdlou ci sa cesto nelepi. nakoniec potrieme s cukrovou vodou a nechame vychladnut. nam najlepsie chuti poriadne vychladeny v chladnicke

    Chinois - obrázok 8

Diskusia k receptu

cica2
krásne sa ti vydaril a vitaj na vareche!:)
jamarlen
@matamurkov á, toto by sa mi nepodarilo, ani keby mi ruky odsekli...aj cesto, aj krém, aj krájanie a ukladanie slimáčikov...kto toto robí, musí pečenie milovať, a aj tých, pre ktorých to pečie...
janger
@ejta , ved to nevadi, ze tu uz ten recept je, ved aj ine recepty sa mnohokrat opakuju :-). A kazdy ma aj nieco svojske...
janette4
@ejta obidva recepty,ktoré si dala sú síce chinois,ale každý je v niektorých množstvách iný.ja robím tento,čo Maťka a je fajnový
maartina
...tiež robievam podľa tohto istého receptu, s cestom sa veľmi dobre pracuje ...je skutočne výborný a krásne sa Ti podaril ...minulý týždeň som ho dokonca piekla dva krát :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia