Chatový guláš po brezoviansky

Autor receptu: tiuska

jednoduchý recept na guláš aj pre začiatočníkov, pochádza z mojej hlavy, keď som chcela na chate niečo dobré uvariť

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme si cibuľu a nakrájame drobno. Očistíme zemiaky, jeden väčší si odložíme a ostatné nakrájame na kocky. Cesnak očistíme a prelisujeme. Mäso si omyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Nakrájané mäso si dáme do misky a okoreníme podľa chuti rascou, vegetou, korením a paprikou (kto má rád štipľavé, pridá štipľavú papriku alebo chilli) a rukou premiešame, aby suroviny spojili svoje chute, pokvapkáme olejom.
  3. Cibuľu vo väčšom hrnci speníme na masti, pridáme okorenené mäso, opečieme z každej strany a počkáme kým pustí šťavu. Potom podlejeme vodou a varíme, kým mäso úplne nezmäkne. (hovädzie mäso sa varí aj 3 hodiny pod pokrievkou, podľa toho aká časť hovädziny to je, treba prilievať vodu, ak sa odparuje rýchlo)
  4. Keď je mäso uvarené, pridáme nakrájané zemiaky a jeden zemiak, ktorý sme si odložili postrúhame na jemno do gulášu. Ak sme guláš moc vodou zriedili, pridáme podľa potreby bujón. Čakáme, kým zmäknú zemiaky a môžme podávať. Na tanieri môžme dozdobiť kyslou smotanou. Dobrú chuť!