Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept)

Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept)
Foto: andys
andysAndys, recept pridal: 10. januára 2011 20:07Ďalšie jeho recepty

Soté v zemiakovej placke je moje obľúbené jedlo. Aj na Vareche sú rôzne recepty, ja pridávam môj - chalupársky. Chalupárske preto, že nikdy neviem, čo v špajzi na chalupe nájdem a soté je tak vždy trošku iné.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 1

2

Keďže sme na chalupe, pripravíme v peci poriadny oheň :)
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 2

3

Na malom množstve oleja speníme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu a oravskú slaninu a pridáme na rezance nakrájané mäso. Opražíme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou dusiť.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 3

4

Pripravíme si suroviny na zemiakové placky. Očistené zemiaky nastrúhame na "zemiakovom" strúhadle (3/4 množstva zemiakov) a na "syrovom" strúhadle na hrubšie rezance (zvyšnú 1/3).
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 4

5

Zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, majoránku, drvenú rascu, vajíčka a vmiešame hladkú a polohrubú múku v pomere 1:1 tak, aby sme vytvorili vláčne cesto.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 5

6

Na menšom množstve oleja vypražíme väčšie placky. Hotové placky odložíme a prikryjeme, aby ostali teplé a trochu zmäkli.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 6

7

Vrátime sa k mäsovej zmesi. K mäkkému mäsu pridáme šampiňóny z konzervy (predtým scedíme). Ja som mala celé šampiňóny, takže som ich nerozkrajovala a šupsla som ich k mäsu celé.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 7

8

Prehrejeme, pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a lyžicu feferónkovej pomazánky. Necháme ešte raz prejsť varom.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 8

9

Mäsovou zmesou naplníme zemiakové placky. Podávame posypané jemne postrúhaným syrom. Dobrú chuť k chalupárskemu obedu či večeri ;)
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • veronika353, 10. januára 2011 o 21:08
    To mám ráda :)))))))))


  • evusik, 10. januára 2011 o 21:09
    jáj tak toto milujem... ale doprajem si tak raz za rok.... krásne sa ti vydarili :-)


  • alzbetka2, 10. januára 2011 o 21:12
    aj ja toto milujem a sú prudko jedlé, dala by som si aj teraz


  • tonicka53, 10. januára 2011 o 21:21
    už viem čo budeme zajtra obedovať :-)


  • tatranka, 10. januára 2011 o 21:24
    Je to chutné jedlo.Pekne spracované odfotografované.Pekný recept.


  • violetacamorova, 10. januára 2011 o 21:34
    Tak na to mám už dávnejšie chuť a mám zo zabíjačky bravčové mäsko, akurát sa bojím placiek aby sa mi vydarili pekné ako tebe, ale určite urobím, možno aj s čerstvými šampiňónmi, vďaka za recept!


  • honestka, 10. januára 2011 o 21:50
    dnes nemusim ani vecerata, su tu dnes take dobroty, ze neviem, co skor. Krasa aj s tou atmosferou zeleznej piecky. Posielam dnesny biely sneh a poriadnu canadsku zimu.


  • andys, 10. januára 2011 o 21:52
    Dievčatá, ďakujem :)
    @violeta - placiek sa neboj, urob si redšie cesto a dávaj ho iba na mierne zohriaty olej, potom sa dajú pekne "rozmazať" po celej panvici. Držím palce a želám dobrú chuť ;) (určite sú lepšie čerstvé šampiňóny, ale to vieš, v špajzi som našla iba v konzerve. Ale milo prekvapili, boli naozaj chutné).


  • marianne69, 10. januára 2011 o 22:31
    ...aj u nas velmi oblubene...dobrucke si ukuchtila:-)


  • ketty3811, 10. januára 2011 o 22:57
    všetko so zemiakovou plackou ľúbim.A ako píšeš,stále je to iné,podľa toho čo máme doma.:-)


  • jahalno, 11. januára 2011 o 11:17
    Naše obľúbené silvestrovské, prípadne narodeninové, resp. sviatočné jedlo.


  • radinka987, 11. januára 2011 o 11:22
    mňám... hneď som vyhladla


  • janger, 11. januára 2011 o 12:50
    To je parada, veru by som si dala :-)!


  • hannah22, 11. januára 2011 o 15:42
    mňam, ukladám ... :))


  • hamana, 11. januára 2011 o 18:26
    Vyborný recept ,do placiek môže byť aj restovaná pečienka .


  • enge149, 11. januára 2011 o 19:39
    fajinové"aj foto pekné aj s tou pečienkou plnené sú dobré..


  • elekra, 11. januára 2011 o 19:51
    Som rada, že sa Ti v mojej kuchyni podaril taký skvelý recept!
    Človek ani nevie, čo sa v špajzke nachádza, že?


  • 1vlasticka, 11. januára 2011 o 19:52
    mnam to mozem


  • frona, 12. januára 2011 o 06:22
    Hurá, už mám inšpiráciu na sobotňajší obed. Ďakujem :)))))


  • andys, 12. januára 2011 o 19:06
    Aj ja ešte raz ďakujem všetkým za milé slová :)


  • maartina, 29. januára 2011 o 20:43
    dnes sme mali dobrý obedík :) ...chutilo nám


  • zdenkab, 2. februára 2011 o 19:01
    Vynikajúce, práve sa chystám niečo uvariť, všetky suroviny mám, takže sa do toho pustím. Len neviem, ako si v paneláku urobiť taký krásny oheň.


  • andys, 2. februára 2011 o 19:10
    @zdenkab :) Dobrú chuť ;)


  • zuzi70, 4. marca 2011 o 16:15
    Toto je vynikajúce jedlo,zemiakové placky môžeme u nás vždy :)


  • svetlana9, 27. marca 2011 o 21:08
    raz som papala v Trenč.Tepliciach "važeckú pochúťku" - bolo to v placke niečo s paradajk. pretlakom - vtedy to bola špecialita kuchára - no skrátka mňamina


  • lubicahr, 18. júna 2011 o 21:54
    dobre to vyzera mnam


  • sneica, 14. decembra 2011 o 10:11
    @Andys vyborne jedlo...vsetko sme zjedli a tesim sa na dalsie varenie tejto dobroty....dakujem za inspiraciu...odporucam...:)


  • majocka83, 1. januára 2013 o 15:45
    mňam vynikajúca pochúťka, zajtra máme na obed:o)


  • vanilka111, 7. januára 2013 o 09:15
    aj ja to robievam,je to pochúťka,ale do placiek som prestala dávať vajce,sú oveľa lepšie :-) vyskúšajte


  • dorenika, 19. januára 2013 o 23:22
    moje oblubene :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist