Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept)

Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept)
Foto: andys
andysAndys, recept pridal: 10. januára 2011 20:07Ďalšie jeho recepty

Soté v zemiakovej placke je moje obľúbené jedlo. Aj na Vareche sú rôzne recepty, ja pridávam môj - chalupársky. Chalupárske preto, že nikdy neviem, čo v špajzi na chalupe nájdem a soté je tak vždy trošku iné.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Pripravíme si suroviny.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 1

Keďže sme na chalupe, pripravíme v peci poriadny oheň :)
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 2

Na malom množstve oleja speníme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu a oravskú slaninu a pridáme na rezance nakrájané mäso. Opražíme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou dusiť.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 3

Pripravíme si suroviny na zemiakové placky. Očistené zemiaky nastrúhame na "zemiakovom" strúhadle (3/4 množstva zemiakov) a na "syrovom" strúhadle na hrubšie rezance (zvyšnú 1/3).
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 4

Zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, majoránku, drvenú rascu, vajíčka a vmiešame hladkú a polohrubú múku v pomere 1:1 tak, aby sme vytvorili vláčne cesto.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 5

Na menšom množstve oleja vypražíme väčšie placky. Hotové placky odložíme a prikryjeme, aby ostali teplé a trochu zmäkli.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 6

Vrátime sa k mäsovej zmesi. K mäkkému mäsu pridáme šampiňóny z konzervy (predtým scedíme). Ja som mala celé šampiňóny, takže som ich nerozkrajovala a šupsla som ich k mäsu celé.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 7

Prehrejeme, pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a lyžicu feferónkovej pomazánky. Necháme ešte raz prejsť varom.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 8

Mäsovou zmesou naplníme zemiakové placky. Podávame posypané jemne postrúhaným syrom. Dobrú chuť k chalupárskemu obedu či večeri ;)
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

30 komentárov k receptu
  • veronika353, 10. januára 2011 o 21:08
    To mám ráda :)))))))))


  • evusik, 10. januára 2011 o 21:09
    jáj tak toto milujem... ale doprajem si tak raz za rok.... krásne sa ti vydarili :-)


  • alzbetka2, 10. januára 2011 o 21:12
    aj ja toto milujem a sú prudko jedlé, dala by som si aj teraz


  • tonicka53, 10. januára 2011 o 21:21
    už viem čo budeme zajtra obedovať :-)


  • tatranka, 10. januára 2011 o 21:24
    Je to chutné jedlo.Pekne spracované odfotografované.Pekný recept.


  • violetacamorova, 10. januára 2011 o 21:34
    Tak na to mám už dávnejšie chuť a mám zo zabíjačky bravčové mäsko, akurát sa bojím placiek aby sa mi vydarili pekné ako tebe, ale určite urobím, možno aj s čerstvými šampiňónmi, vďaka za recept!


  • honestka, 10. januára 2011 o 21:50
    dnes nemusim ani vecerata, su tu dnes take dobroty, ze neviem, co skor. Krasa aj s tou atmosferou zeleznej piecky. Posielam dnesny biely sneh a poriadnu canadsku zimu.


  • andys, 10. januára 2011 o 21:52
    Dievčatá, ďakujem :)
    @violeta - placiek sa neboj, urob si redšie cesto a dávaj ho iba na mierne zohriaty olej, potom sa dajú pekne "rozmazať" po celej panvici. Držím palce a želám dobrú chuť ;) (určite sú lepšie čerstvé šampiňóny, ale to vieš, v špajzi som našla iba v konzerve. Ale milo prekvapili, boli naozaj chutné).


  • marianne69, 10. januára 2011 o 22:31
    ...aj u nas velmi oblubene...dobrucke si ukuchtila:-)


  • ketty3811, 10. januára 2011 o 22:57
    všetko so zemiakovou plackou ľúbim.A ako píšeš,stále je to iné,podľa toho čo máme doma.:-)


  • jahalno, 11. januára 2011 o 11:17
    Naše obľúbené silvestrovské, prípadne narodeninové, resp. sviatočné jedlo.


  • radinka987, 11. januára 2011 o 11:22
    mňám... hneď som vyhladla


  • janger, 11. januára 2011 o 12:50
    To je parada, veru by som si dala :-)!


  • hannah22, 11. januára 2011 o 15:42
    mňam, ukladám ... :))


  • hamana, 11. januára 2011 o 18:26
    Vyborný recept ,do placiek môže byť aj restovaná pečienka .


  • enge149, 11. januára 2011 o 19:39
    fajinové"aj foto pekné aj s tou pečienkou plnené sú dobré..


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 14 komentárov)
  • elekra, 11. januára 2011 o 19:51
    Som rada, že sa Ti v mojej kuchyni podaril taký skvelý recept!
    Človek ani nevie, čo sa v špajzke nachádza, že?


  • 1vlasticka, 11. januára 2011 o 19:52
    mnam to mozem


  • frona, 12. januára 2011 o 06:22
    Hurá, už mám inšpiráciu na sobotňajší obed. Ďakujem :)))))


  • andys, 12. januára 2011 o 19:06
    Aj ja ešte raz ďakujem všetkým za milé slová :)


  • maartina, 29. januára 2011 o 20:43
    dnes sme mali dobrý obedík :) ...chutilo nám


  • zdenkab, 2. februára 2011 o 19:01
    Vynikajúce, práve sa chystám niečo uvariť, všetky suroviny mám, takže sa do toho pustím. Len neviem, ako si v paneláku urobiť taký krásny oheň.


  • andys, 2. februára 2011 o 19:10
    @zdenkab :) Dobrú chuť ;)


  • zuzi70, 4. marca 2011 o 16:15
    Toto je vynikajúce jedlo,zemiakové placky môžeme u nás vždy :)


  • svetlana9, 27. marca 2011 o 21:08
    raz som papala v Trenč.Tepliciach "važeckú pochúťku" - bolo to v placke niečo s paradajk. pretlakom - vtedy to bola špecialita kuchára - no skrátka mňamina


  • lubicahr, 18. júna 2011 o 21:54
    dobre to vyzera mnam


  • sneica, 14. decembra 2011 o 10:11
    @Andys vyborne jedlo...vsetko sme zjedli a tesim sa na dalsie varenie tejto dobroty....dakujem za inspiraciu...odporucam...:)


  • majocka83, 1. januára 2013 o 15:45
    mňam vynikajúca pochúťka, zajtra máme na obed:o)


  • vanilka111, 7. januára 2013 o 09:15
    aj ja to robievam,je to pochúťka,ale do placiek som prestala dávať vajce,sú oveľa lepšie :-) vyskúšajte


  • dorenika, 19. januára 2013 o 23:22
    moje oblubene :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist