Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept)

Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept)
Foto: andys
andysAndys, recept pridal: 10. januára 2011 20:07Ďalšie jeho recepty

Soté v zemiakovej placke je moje obľúbené jedlo. Aj na Vareche sú rôzne recepty, ja pridávam môj - chalupársky. Chalupárske preto, že nikdy neviem, čo v špajzi na chalupe nájdem a soté je tak vždy trošku iné.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 1

2

Keďže sme na chalupe, pripravíme v peci poriadny oheň :)
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 2

3

Na malom množstve oleja speníme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu a oravskú slaninu a pridáme na rezance nakrájané mäso. Opražíme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou dusiť.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 3

4

Pripravíme si suroviny na zemiakové placky. Očistené zemiaky nastrúhame na "zemiakovom" strúhadle (3/4 množstva zemiakov) a na "syrovom" strúhadle na hrubšie rezance (zvyšnú 1/3).
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 4

5

Zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, majoránku, drvenú rascu, vajíčka a vmiešame hladkú a polohrubú múku v pomere 1:1 tak, aby sme vytvorili vláčne cesto.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 5

6

Na menšom množstve oleja vypražíme väčšie placky. Hotové placky odložíme a prikryjeme, aby ostali teplé a trochu zmäkli.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 6

7

Vrátime sa k mäsovej zmesi. K mäkkému mäsu pridáme šampiňóny z konzervy (predtým scedíme). Ja som mala celé šampiňóny, takže som ich nerozkrajovala a šupsla som ich k mäsu celé.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 7

8

Prehrejeme, pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku a lyžicu feferónkovej pomazánky. Necháme ešte raz prejsť varom.
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 8

9

Mäsovou zmesou naplníme zemiakové placky. Podávame posypané jemne postrúhaným syrom. Dobrú chuť k chalupárskemu obedu či večeri ;)
Chalupárske soté v zemiakovej placke (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • veronika353, 10. januára 2011 o 21:08
    To mám ráda :)))))))))


  • evusik, 10. januára 2011 o 21:09
    jáj tak toto milujem... ale doprajem si tak raz za rok.... krásne sa ti vydarili :-)


  • alzbetka2, 10. januára 2011 o 21:12
    aj ja toto milujem a sú prudko jedlé, dala by som si aj teraz


  • tonicka53, 10. januára 2011 o 21:21
    už viem čo budeme zajtra obedovať :-)


  • tatranka, 10. januára 2011 o 21:24
    Je to chutné jedlo.Pekne spracované odfotografované.Pekný recept.


  • violetacamorova, 10. januára 2011 o 21:34
    Tak na to mám už dávnejšie chuť a mám zo zabíjačky bravčové mäsko, akurát sa bojím placiek aby sa mi vydarili pekné ako tebe, ale určite urobím, možno aj s čerstvými šampiňónmi, vďaka za recept!


  • honestka, 10. januára 2011 o 21:50
    dnes nemusim ani vecerata, su tu dnes take dobroty, ze neviem, co skor. Krasa aj s tou atmosferou zeleznej piecky. Posielam dnesny biely sneh a poriadnu canadsku zimu.


  • andys, 10. januára 2011 o 21:52
    Dievčatá, ďakujem :)
    @violeta - placiek sa neboj, urob si redšie cesto a dávaj ho iba na mierne zohriaty olej, potom sa dajú pekne "rozmazať" po celej panvici. Držím palce a želám dobrú chuť ;) (určite sú lepšie čerstvé šampiňóny, ale to vieš, v špajzi som našla iba v konzerve. Ale milo prekvapili, boli naozaj chutné).


  • marianne69, 10. januára 2011 o 22:31
    ...aj u nas velmi oblubene...dobrucke si ukuchtila:-)


  • ketty3811, 10. januára 2011 o 22:57
    všetko so zemiakovou plackou ľúbim.A ako píšeš,stále je to iné,podľa toho čo máme doma.:-)


  • jahalno, 11. januára 2011 o 11:17
    Naše obľúbené silvestrovské, prípadne narodeninové, resp. sviatočné jedlo.


  • radinka987, 11. januára 2011 o 11:22
    mňám... hneď som vyhladla


  • janger, 11. januára 2011 o 12:50
    To je parada, veru by som si dala :-)!


  • hannah22, 11. januára 2011 o 15:42
    mňam, ukladám ... :))


  • hamana, 11. januára 2011 o 18:26
    Vyborný recept ,do placiek môže byť aj restovaná pečienka .


  • enge149, 11. januára 2011 o 19:39
    fajinové"aj foto pekné aj s tou pečienkou plnené sú dobré..


  • elekra, 11. januára 2011 o 19:51
    Som rada, že sa Ti v mojej kuchyni podaril taký skvelý recept!
    Človek ani nevie, čo sa v špajzke nachádza, že?


  • 1vlasticka, 11. januára 2011 o 19:52
    mnam to mozem


  • frona, 12. januára 2011 o 06:22
    Hurá, už mám inšpiráciu na sobotňajší obed. Ďakujem :)))))


  • andys, 12. januára 2011 o 19:06
    Aj ja ešte raz ďakujem všetkým za milé slová :)


  • maartina, 29. januára 2011 o 20:43
    dnes sme mali dobrý obedík :) ...chutilo nám


  • zdenkab, 2. februára 2011 o 19:01
    Vynikajúce, práve sa chystám niečo uvariť, všetky suroviny mám, takže sa do toho pustím. Len neviem, ako si v paneláku urobiť taký krásny oheň.


  • andys, 2. februára 2011 o 19:10
    @zdenkab :) Dobrú chuť ;)


  • zuzi70, 4. marca 2011 o 16:15
    Toto je vynikajúce jedlo,zemiakové placky môžeme u nás vždy :)


  • svetlana9, 27. marca 2011 o 21:08
    raz som papala v Trenč.Tepliciach "važeckú pochúťku" - bolo to v placke niečo s paradajk. pretlakom - vtedy to bola špecialita kuchára - no skrátka mňamina


  • lubicahr, 18. júna 2011 o 21:54
    dobre to vyzera mnam


  • sneica, 14. decembra 2011 o 10:11
    @Andys vyborne jedlo...vsetko sme zjedli a tesim sa na dalsie varenie tejto dobroty....dakujem za inspiraciu...odporucam...:)


  • majocka83, 1. januára 2013 o 15:45
    mňam vynikajúca pochúťka, zajtra máme na obed:o)


  • vanilka111, 7. januára 2013 o 09:15
    aj ja to robievam,je to pochúťka,ale do placiek som prestala dávať vajce,sú oveľa lepšie :-) vyskúšajte


  • dorenika, 19. januára 2013 o 23:22
    moje oblubene :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist