Cestoviny s omáčkou à la Katka

camille21 - bez fotkycamille21, 23. februára 2024
Cestoviny s omáčkou à la Katka
Foto: camille21

Cestoviny sa dajú robiť na milión spôsobov, toto je jeden z nich. Alebo čo chladnička dala…

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

5  plátkov
1/2  KL
1-2  ks
180 ml




Postup

  1. 1

    Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Slaninu nakrájanú na plátky rozkrájame na menšie kocky a opečieme na panvici.

  2. 2

    Opečenú slaninu vyberieme z panvice a na masti zo slaniny krátko opečieme cesnak a najemno nasekanú čili papričku. Ale opatrne, aby sme ich nespálili. Čili si dáme podľa vlastného uváženia, pretože každý má rád iný level štipľavosti.

  3. 3

    Keď krátko osmahneme cesnak a čili, zalejeme ich šľahačkovou smotanou, ktorú krátko povaríme. Dávame pozor, lebo smotana sa rada vyberie na prechádzku aj mimo panvice :)

  4. 4

    Keď smotana chvíľu prevrie, pridáme k nej nastrúhaný syr. Poriadne miešame. Znova dávame podľa toho, kto má ako rád syrovú omáčku. Ja som použila údený eidam.

  5. 5

    Nakoniec pridáme do omáčky opečenú slaninu, uvarené scedené cestoviny a všetko spolu premiešame. Na tanieri si môžeme cestoviny dozdobiť sušeným ligurčekom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia