Cestoviny
Cestoviny s omáčkou à la Katka
Autor receptu: camille21
Cestoviny sa dajú robiť na milión spôsobov, toto je jeden z nich. Alebo čo chladnička dala…
Postup
- Do osolenej vody dáme variť cestoviny. Slaninu nakrájanú na plátky rozkrájame na menšie kocky a opečieme na panvici.
- Opečenú slaninu vyberieme z panvice a na masti zo slaniny krátko opečieme cesnak a najemno nasekanú čili papričku. Ale opatrne, aby sme ich nespálili. Čili si dáme podľa vlastného uváženia, pretože každý má rád iný level štipľavosti.
- Keď krátko osmahneme cesnak a čili, zalejeme ich šľahačkovou smotanou, ktorú krátko povaríme. Dávame pozor, lebo smotana sa rada vyberie na prechádzku aj mimo panvice :)
- Keď smotana chvíľu prevrie, pridáme k nej nastrúhaný syr. Poriadne miešame. Znova dávame podľa toho, kto má ako rád syrovú omáčku. Ja som použila údený eidam.
- Nakoniec pridáme do omáčky opečenú slaninu, uvarené scedené cestoviny a všetko spolu premiešame. Na tanieri si môžeme cestoviny dozdobiť sušeným ligurčekom.
Dobrú chuť :)