Cesnakovo-bryndzové košíčky(fotorecept)

Autor receptu: ywett

túto bryndzovú pochúťku už som robila ako okrúhly koláč a napadlo ma, aj takto vyskúšať. Tak ak by sa chcel niekto inšpirovať ;-) http://varecha.pravda.sk/recepty/cesnakovy-kolac-s-bryndzovou-plnkou-fotorecept/20212-recept.html

25ks
porcií
25-30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín vypracujeme cesto.
  2. A necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
  3. Z bryndze a syrokrému si spravíme plnku (môže sa ešte pridať mladá cibuľka alebo petržlenová vňať)
  4. Na pomúčenej doske vyvaľkáme odpočinuté cesto.
  5. Povykrajujeme formičkou.
  6. Formičky vymastíme a vykrojené cesto vtlačíme do košíčkových formičiek.
  7. Dáme plnku a vykrojíme kvietok alebo podľa vlastnej fantázie.
  8. Potrieme žĺtkom a naplnené formičky rozložíme na plech. Dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
  9. A slaná chuťovka je hotová, prajem dobrú chuť!