Cesnakovo-bryndzové košíčky(fotorecept)
Autor receptu: ywett
túto bryndzovú pochúťku už som robila ako okrúhly koláč a napadlo ma, aj takto vyskúšať. Tak ak by sa chcel niekto inšpirovať ;-)
http://varecha.pravda.sk/recepty/cesnakovy-kolac-s-bryndzovou-plnkou-fotorecept/20212-recept.html
25ks porcií |
25-30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín vypracujeme cesto.
- A necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
- Z bryndze a syrokrému si spravíme plnku (môže sa ešte pridať mladá cibuľka alebo petržlenová vňať)
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme odpočinuté cesto.
- Povykrajujeme formičkou.
- Formičky vymastíme a vykrojené cesto vtlačíme do košíčkových formičiek.
- Dáme plnku a vykrojíme kvietok alebo podľa vlastnej fantázie.
- Potrieme žĺtkom a naplnené formičky rozložíme na plech. Dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
- A slaná chuťovka je hotová, prajem dobrú chuť!