Červený kapor

redakcia - fotkaredakcia, 25. novembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2-3 ks
2-3 ks
3 strúčiky
100 g
250 ml
100 ml
100 ml
100 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a poutierame do sucha. Potom ho marinujeme a odložíme do chladničky na minimálne 5 až 6 hodín.

  2. 2

    Pekáč vytrieme výpekom zo slaniny a postupne doň poukladáme na prúžky nakrájanú cibuľu a papriku, porcie marinovaného kapra a navrch kúsky cibule a papriky, masla a vyškvarenej slaniny. Pekáč prikryjeme alobalom a kapra dáme piecť do vopred vyhriatej rúry asi na 25 – 30 minút.

  3. 3

    Potom ho zalejeme omáčkou a dáme dopiecť na asi 20 minút. Počas pečenia porcie polievame výpekom. Tesne pred dopečením na porcie kapra nasypeme nahrubo nastrúhaný syr. Podávame s pečenými zemiakmi.

  4. 4

    Marináda: pozostáva zo zmesi uvedených korenín, roztlačeného cesnaku, pomletej vyškvarenej slaniny a šťavy z citróna. Porcie kapra osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom, pomletou slaninou, pokvapkáme citrónovou šťavou. Všetko dôkladne votrieme do porcií kapra.

  5. 5

    Omáčka: nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme do sklovita na výpeku zo slaniny, pridáme kečup po prevretí pridáme červené víno. Pri stálom miešaní a po vyparení alkoholu nakoniec pridáme smotanu a odstavíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia