Alkoholický nápoj
Alkoholický nápoj

Černicový džin s jablkom

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 22. decembra 2023
Černicový džin s jablkom
Foto: Jana Štrbková

Lahodný alkoholický nápoj s príchuťou ovocia.

1 l
porcia
10 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

1 ks
375 g mrazené
150 g
1 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nadrobno nastrúhame. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vyškrabeme z neho dreň.

  2. 2

    Do vysokého skleneného päťlitrového pohára vložíme jablko, černice, cukor, vyškrabanú dužinu z vanilky a zalejeme džinom.

  3. 3

    Premiešame dlhou kovovou lyžicou, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme jeden – dva týždne odpočívať na chladnom, tmavom mieste.

  4. 4

    Zmes občas premiešame čistou kovovou lyžicou a opäť uzavrieme.

  5. 5

    Nakoniec precedíme cez jemnú gázu alebo husté sitko a vlejeme do fliaš.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia