Alkoholický nápoj

Černicový džin s jablkom

Autor receptu: redakcia

Lahodný alkoholický nápoj s príchuťou ovocia.

1 l
porcia
10 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nadrobno nastrúhame. Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a vyškrabeme z neho dreň.
  2. Do vysokého skleneného päťlitrového pohára vložíme jablko, černice, cukor, vyškrabanú dužinu z vanilky a zalejeme džinom.
  3. Premiešame dlhou kovovou lyžicou, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme jeden – dva týždne odpočívať na chladnom, tmavom mieste.
  4. Zmes občas premiešame čistou kovovou lyžicou a opäť uzavrieme.
  5. Nakoniec precedíme cez jemnú gázu alebo husté sitko a vlejeme do fliaš.