Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná fotorecept

renama - fotkarenama, 8. augusta 2014
Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná (fotorecept)
Foto: renama

Táto Marlenka je ozaj rýchla, jednoduchá a zvládnu ju aj začiatočníci v kuchyni ;)

90 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 g
3 ks
1 PL
3 PL
300 g
Plnka:
1 ks (deň vopred uvarené)
300 g
600 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli roztopíme Heru.

    Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám Hera úplne rozpustí pripravíme si papiere na pečenie. Na každý papier nakreslíme ceruzou kruh, ja som obkresľovala dno tortovej formy, môžete použiť aj tanier ;) Pripravíme si 8 takých papierov.

    Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa Hera rozpustila, vyberieme ju z vodného kúpeľa. Zamiešame k nej mixérom vajcia, pridáme cukor, med, múku v ktorej sme rozmiešali sódu bikarbónu. Ak nemáte celozrnnú múku, pokojne dajte aj klasickú hladkú múku. Tá celozrnná robí takú jemne orieškovú chuť :)

    Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravené na pečenie :) Cesto rozotierame stierkou na papier na pečenie, prejdeme asi 1 cm cez okraj. Pri pečení dávame pozor, cesto sa veľmi rýchlo pečie.

    Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení, necháme vychladnúť pláty a pripravíme si plnku. Uvaríme puding z mlieka a vanilkového pudingu. Salko, ktoré sme si uvarili vopred, (ja ho varím večer deň pred, 2 a pol hodiny, ponorené celé vo vode a v noci mi pekne vychladne) zmiešame s vychladnutým a vymiešaným pudingom a zmäknutým maslom. A plnku máme hotovú :)

    Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na plát priložíme dno tortovej formy (prípadne tanier, podľa toho, čo sme obkreslili), a obrežeme okolo formy, aby vznikol pekný kruh. Odrezky použijeme na posypanie na vrch torty. A natierame pláty postupne.

    Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch torty posypeme rozdrvenými odrezkami ja som aj trochu ozdobila chutnými guličkami ;) Mali by ísť aj orechy, ale nakoľko niektorí nemajú radi orechy, tak som ich tam nedala...........a tí čo orechy milujú, mi vraveli, ako ich tam je krásne cítiť. Nikto z návštevy nevedel, že si práve vychutnáva celozrnnú marlenku, ale každý chválil orechy ;) Nepovedzte to nikomu, ale to urobila tá múka :) Dobrú chuť ;)

    Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

janara
veľmi sa mi páči recept práve preto, že sa nevaľká, vyskúšam, použijem špaldovú múku
1x renama
andiss
Mňaaaam Marlenku milujem. Lááákavé:)) Najmä za tú múku u mňa boduješ, Heru by som možno obmenila maslom alebo Alsan Bio, ak ti to niečo vraví. Tiež rastlinný tuk.
1x renama
renama
@andiss každému podľa chutí ;) Aj ja tak varím, či pečiem, všetko vylepšujem podľa seba ;) Určite tým nič nepokazíš :)
@janara , môžeš aj špaldovú, mám to odskúšané, chutí takisto super :)
1x renama
babidka
Tato marlenka sa mi celkom paci , vyskusam a uvidim:-) Ja mam tiez rada spaldovu muku prave pre jej orieskovu chut /ktoru nie kazdy citi/ , tak skusim 2v 1....dam celozrnu spaldovu a bude :-)
1x renama
martamm
Renama, výborný nápad, jednoduchá práca a tak troška zdravé maškrtenia, ja však namiesto hery použijem maslo, ináč super :)
1x renama
eviana
@renama , neznášam vaľkať cesto na rozmer plechu, takže si ma touto marlenkou úplne dostala, obzvlášť že je z celozrnnej múky robená a tak úžasne vyzerá v reze... 5*
1x renama
srnka77
Vďaka za super recept! Včera som tortu robila (miešala som múku 50:50 celozrnnú strednú a bežnú hladkú) a dnes na rodinnej oslave mala veľký úspech. A tiež si mysleli, že sú v nej orechy :)
1x renama
s1mone
jeeej a mám tortičku k narodeninkám! určite vyskúšam :)
1x renama
s1mone
ako je asi velke ta torticka potom? daju sa spravit aj dve mensie? alebo je to taka akurat? :) na ingrediencie sa mi zda na dost velku...
1x renama
renama
@s1mone na toričku akurát ;) je z toho 8 poschodí. Skúšala som aj na veľký plech, tak to vyjde na 4 poschodia. Pri plnení už uvidíte, či chcete mať 2 menšie, alebo 1 vysokú ;)
1x renama




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia