Celozrnná Marlenka - torta nevaľkaná (fotorecept)

Autor receptu: renama

Táto Marlenka je ozaj rýchla, jednoduchá a zvládnu ju aj začiatočníci v kuchyni ;)

90 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli roztopíme Heru.
  2. Kým sa nám Hera úplne rozpustí pripravíme si papiere na pečenie. Na každý papier nakreslíme ceruzou kruh, ja som obkresľovala dno tortovej formy, môžete použiť aj tanier ;) Pripravíme si 8 takých papierov.
  3. Keď sa Hera rozpustila, vyberieme ju z vodného kúpeľa. Zamiešame k nej mixérom vajcia, pridáme cukor, med, múku v ktorej sme rozmiešali sódu bikarbónu. Ak nemáte celozrnnú múku, pokojne dajte aj klasickú hladkú múku. Tá celozrnná robí takú jemne orieškovú chuť :)
  4. Pripravené na pečenie :) Cesto rozotierame stierkou na papier na pečenie, prejdeme asi 1 cm cez okraj. Pri pečení dávame pozor, cesto sa veľmi rýchlo pečie.
  5. Po upečení, necháme vychladnúť pláty a pripravíme si plnku. Uvaríme puding z mlieka a vanilkového pudingu. Salko, ktoré sme si uvarili vopred, (ja ho varím večer deň pred, 2 a pol hodiny, ponorené celé vo vode a v noci mi pekne vychladne) zmiešame s vychladnutým a vymiešaným pudingom a zmäknutým maslom. A plnku máme hotovú :)
  6. Na plát priložíme dno tortovej formy (prípadne tanier, podľa toho, čo sme obkreslili), a obrežeme okolo formy, aby vznikol pekný kruh. Odrezky použijeme na posypanie na vrch torty. A natierame pláty postupne.
  7. Vrch torty posypeme rozdrvenými odrezkami ja som aj trochu ozdobila chutnými guličkami ;) Mali by ísť aj orechy, ale nakoľko niektorí nemajú radi orechy, tak som ich tam nedala...........a tí čo orechy milujú, mi vraveli, ako ich tam je krásne cítiť. Nikto z návštevy nevedel, že si práve vychutnáva celozrnnú marlenku, ale každý chválil orechy ;) Nepovedzte to nikomu, ale to urobila tá múka :) Dobrú chuť ;)