Čaj o páté

mijaita - fotkamijaita, 19. decembra 2016
Čaj o páté
Foto: mijaita

Čaj odpolední, zvyk, který se rozšířil z Anglie do celého světa. V tomto vánočním a zimním čase přispěje k atmosféře šálek dobrého, černého čaje Zobraziť celý popisČaj odpolední, zvyk, který se rozšířil z Anglie do celého světa. V tomto vánočním a zimním čase přispěje k atmosféře šálek dobrého, černého čaje s kostičkou čokolády. Budete mile překvapeni.

Suroviny

 kvalitná




Postup

  1. 1

    Připravím šálky, lžičky, dobrou čokoládu nalámu na kostičky.

    Čaj o páté - obrázok 1
  2. 2

    Darjeeling nebo Dilmah. Čaje z Cejlonu nebo východní Indie jsou těmi top na celém světě. Uvařím tak, že ne úplně vroucí vodou zvolna prolévám (větší množství) sypaný čaj na sítku. Tak se připravuje zlatý, krásný a voňavý čaj na Srí Lance.

    Čaj o páté - obrázok 2
  3. 3

    Naleju do šálku a vložím jednu kostičku čokolády. Pro víc lidí naleju z konvice horký čaj a každý si čokoládu vloží sám. Kdo čaj sladí, nejdřív nechá rozpustit cukr a pak vloží kostičku čokolády.

    Čaj o páté - obrázok 3
  4. 4

    Čaj o páté (pije se už od 16 hod) uvolní stres, navodí pohodu a přátelskou atmosféru.

    Čaj o páté - obrázok 4
  5. 5

    Přeji všem příjemně strávené svátky vánoční v pohodové atmosféře s čajem o páté :-)

Diskusia k receptu

sara8
Veľmi pekné, už mi chýbajú len tenulinké uhorkové sendviče... Milujem anglickú atmosféru - tú starú. Krásne sviatky prajem @Mijaita
siisa
Hmm, takto som teda čaj ešte nepripravovala, ten čierny mi nikdy nechutil a teraz viem už prečo. Ďakujem, zasa som sa niečo nové naučila. Určite vyskúšam. Aj ja tebe milá @Mijaita prajem prekrásne VIANOCE , nech sú plné radosti, šťastia a lásky v kruhu tých najbližších :)
janger
Aky pekny popis, @mijaita ! Tu je pitie caju tiez oblubene, ale trosku skor poobede, skor tak okolo tretej. A potom zase vecer, okolo osmej. Kavickari kavu, ale vela ludi pije caj. Moj muz by bez caju nebol. Spominam si, ked som prisla pred mnohymi rokmi do Holandska, tak jeho mama vzdy poobede zazvonila zvoncekom a to uz bolo znamenie pre deti, ze sa maju zist dolu k caju, s nejakym keksikom...Ale s cokoladou (rozpustenou) v caji, tak som este nepila, to nepoznam... Viem, ze v Anglicku piju aj s mliekom. Tu u nas ciste caje, pripadne sladene. Ale skusim s tou cokoladou, som zvedava. V kave si niekedy cokoladu necham zmaknut, to mam rada :-).
janger
A aj ja mam rada tu staru anglicku atmosferu... Radi pozerame anglicke serialy zo starych casov, ako napr. Pride and Prejudice. To este ked deti byvali doma, tak sme mavali obdobia, ze sme si spolu vzdy sadli v nedelu k videu a spolu pozerali. Vzdy jeden diel. Taka lahodna hodinka to vzdy bola.

A aj ja ti prajem pekne a pokojaplne Vianoce :-).
jozka2
Zdravim ta mijaita,cajik s cokoladou som o takejto kombinacii nepocula,zaiste ho zajtra vyskusam.Prajem pozehnane vianocne sviatky a stastny vstup do Noveho roku prajem aj tebe a t!vojim blizkym
sovka62
Té o péci, takto by názov tvojho receptu preložili tu v Trnave. Ale o čaji, pripravenom na tvoj spôsob, iste nechyrovali. Ja tiež nie, hoci ak čaj, tak určite čierny, mojím favoritom je Earl Grey a pijem ho mierne osladený s mliekom. Taký mi chutí najviac a robí mi dobre na boľavý žalúdok, ale môj manžel by bol určite nadšený čajom pripraveným s čokoládou, tak vyskúšam. A samozrejme sypaný, vyrastala som pre érou vrecúšok a ako som čítala tvoj recept, mala som pred očami mamu, ktorá na šálku položila strieborné sitko s držadlom, naplnené čajovými lístkami a pomaly prelievala. Ktovie kam sa to sitko podelo....
Tiež mám rada tú anglickú atmosféru, hlavne tú zo starých filmov az nich ten čajový rituál. Anglické raňajky mi pripadajú dokonalé, menej už premočený sendvič z toastového chleba na obed a večera o ôsmej večer.
mijaita
@Sovka tu lzicku stale mam a stale pouzivam, ale hlavne na koreni. myslis, ze se neda koupit nikde? Earl Grey miluju, ano, s mlekem i bez. Vubec cerny caj je vyborny. Hořký k jidlu rada piju. S kostickou čokolády dostane nadech laskavosti, jinak to vyjadrit neumim.
@all nebojte se vyzkouset, posedte u salku vonaveho caje s krasnou vůní.
Přání a hezká psaní od všech mi udělala radost, potěšila!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia