Bylinková jahňacia roláda so šalátom

Autor receptu: redakcia

4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne tenký plát mäsa, ktorý sa bude ľahko naklepávať. Mäso zľahka rozklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom.
  2. Zvinutú roládu previažeme motúzom, aby sa nerozbalila. Roládu vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a bielym vínom, pridáme bylinky a zvoľna pečieme asi 60 minút pri teplote 180 – 190 °C. Takto pripravenú roládu podávame s majonézovým šalátom.
  3. Majonézový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Do mixéra dáme žĺtky a pomaly prilievame olej. Hotovú majonézu ochutíme soľou, korením a pridáme horčicu a nastrúhanú uhorku podľa chuti. Na drobné kocky nakrájame uhorku, kapiu a cibuľu. Očistené zemiaky pretlačíme cez sitko. K zemiakom pridáme cibuľku, uhorky, kapiu, hrášok a zalejeme majonézou.