Bylinková jahňacia roláda so šalátom
Autor receptu: redakcia
4-5 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 180-190 °C |
Postup- Jahňacie mäso umyjeme, osušíme, odblaníme, nakoreníme
a upravíme tak, aby sme vytvorili rovnomerne
tenký plát mäsa, ktorý sa bude ľahko naklepávať. Mäso
zľahka rozklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným
cesnakom.
- Zvinutú roládu previažeme motúzom, aby sa nerozbalila.
Roládu vložíme do pekáča, podlejeme trochou
vody a bielym vínom, pridáme bylinky a zvoľna pečieme
asi 60 minút pri teplote 180 – 190 °C. Takto pripravenú
roládu podávame s majonézovým šalátom.
- Majonézový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke,
necháme vychladnúť a ošúpeme. Do mixéra dáme žĺtky
a pomaly prilievame olej. Hotovú majonézu ochutíme
soľou, korením a pridáme horčicu a nastrúhanú uhorku
podľa chuti. Na drobné kocky nakrájame uhorku,
kapiu a cibuľu. Očistené zemiaky pretlačíme cez sitko.
K zemiakom pridáme cibuľku, uhorky, kapiu, hrášok
a zalejeme majonézou.
|