Bulgur s mexickým tuniakom fotorecept

janulinka26 - bez fotkyjanulinka26, 5. októbra 2023

Výborný šťavnatý bulgur s tuniakom, ktorý zasýti. Rýchla a chutná večera.

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnčeky
3-4 plátky
 (v konzerve, mexický)




Postup

  1. 1

    Najprv uvaríme bulgur. Do hrnca dáme zovrieť vodu. Do vriacej vody dáme bulgur a varíme. Varíme ho ako cestoviny (čiže množstvo vody nijako nemeriame, jednoducho dáme vodu a povaríme bulgur) cca 10 minút, záleží od druhu.

  2. 2

    Šunku, papriku a paradajky nakrájame na malé kúsky. Na panvicu dáme trochu olivového oleja a všetko nakrájané a spolu trochu popražíme - cca 5 minút.

    Bulgur s mexickým tuniakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice nasypeme uvarený bulgur a dobre premiešame.

    Bulgur s mexickým tuniakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Otvoríme mexického tuniaka a primiešame ho k bulguru na panvici. Dochutíme soľou. Môžeme použiť samozrejme aj klasického tuniaka napr. vo vlastnej šťave alebo inak ochuteného tuniaka. Ak použijeme neochuteného tuniaka, pridávam olivy a provensalské bylinky.

    Bulgur s mexickým tuniakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť. Podávame teplé. Môže sa však jesť aj vychladnuté.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia