Bulgur
Bulgur s mexickým tuniakom (fotorecept)
Autor receptu: janulinka26
Výborný šťavnatý bulgur s tuniakom, ktorý zasýti. Rýchla a chutná večera.
1 porcia |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv uvaríme bulgur. Do hrnca dáme zovrieť vodu. Do vriacej vody dáme bulgur a varíme. Varíme ho ako cestoviny (čiže množstvo vody nijako nemeriame, jednoducho dáme vodu a povaríme bulgur) cca 10 minút, záleží od druhu.
- Šunku, papriku a paradajky nakrájame na malé kúsky. Na panvicu dáme trochu olivového oleja a všetko nakrájané a spolu trochu popražíme - cca 5 minút.
- Do panvice nasypeme uvarený bulgur a dobre premiešame.
- Otvoríme mexického tuniaka a primiešame ho k bulguru na panvici. Dochutíme soľou. Môžeme použiť samozrejme aj klasického tuniaka napr. vo vlastnej šťave alebo inak ochuteného tuniaka. Ak použijeme neochuteného tuniaka, pridávam olivy a provensalské bylinky.
- Dobrú chuť. Podávame teplé. Môže sa však jesť aj vychladnuté.