Bulgur

Bulgur s mexickým tuniakom (fotorecept)

Autor receptu: janulinka26

Výborný šťavnatý bulgur s tuniakom, ktorý zasýti. Rýchla a chutná večera.

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv uvaríme bulgur. Do hrnca dáme zovrieť vodu. Do vriacej vody dáme bulgur a varíme. Varíme ho ako cestoviny (čiže množstvo vody nijako nemeriame, jednoducho dáme vodu a povaríme bulgur) cca 10 minút, záleží od druhu.
  2. Šunku, papriku a paradajky nakrájame na malé kúsky. Na panvicu dáme trochu olivového oleja a všetko nakrájané a spolu trochu popražíme - cca 5 minút.
  3. Do panvice nasypeme uvarený bulgur a dobre premiešame.
  4. Otvoríme mexického tuniaka a primiešame ho k bulguru na panvici. Dochutíme soľou. Môžeme použiť samozrejme aj klasického tuniaka napr. vo vlastnej šťave alebo inak ochuteného tuniaka. Ak použijeme neochuteného tuniaka, pridávam olivy a provensalské bylinky.
  5. Dobrú chuť. Podávame teplé. Môže sa však jesť aj vychladnuté.