Bryndzové halušky po anglicky

barboraoBarborao, 32 ročná žena, Brighton and Hove, Anglicko, 13. mája 2010 11:30
Ďalšie jej recepty »

Bryndzové halušky po anglickyFoto: barborao

Nie je to prvy recept na halusky na vareche, a ani nie je pravy, kedze zijem v Anglicku musim byt vynaliezava a snaha vykuzlit carovnu chut domova v zahranici ma priviedla k tomuto receptu. Pre Slovakov v zahranici ako usity.

4
porcie
15 min
príprava
3 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Halusky vymiesame a uvarime klasockym sposobom.

  2. 2

    Feta syr a kyslu smotanu (v Anglicku sour cream alebo creme fraiche) vymixujeme rucnym mixerom dokym nedosiahneme hladku konzistenciu. A mame faux bryndzu!

  3. 3

    Slaninku pokrajame nadrobno a oprazime, tenku klobasku nakrajame na tenke dlhe pruzky a pridame do speku ! (slaninku, teda spek, by mali mat v kazdom obchode s polskymi potravinami, tenku klobasku som zohnala v obchodnom doma Asda, kde maju mini oddlenenie s polskymi produktami). Halusky premeisame s faux bryndzou a na povrch pridame masko. Podavame s kyslimi uhorkami (najdete ich pod menom gherkins, zvycajne ich nakladaju v turecku, madarsku alebo polsku, tie co predavaju v anglicku, no chut je rovnaka ako u nas).

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist