Bryndzové halušky po anglicky

Bryndzové halušky po anglicky
Foto: barborao
barboraoBarborao, 31 ročná žena, Brighton and Hove, Anglicko, recept pridala: 13. mája 2010 11:30Ďalšie jej recepty

Nie je to prvy recept na halusky na vareche, a ani nie je pravy, kedze zijem v Anglicku musim byt vynaliezava a snaha vykuzlit carovnu chut domova v zahranici ma priviedla k tomuto receptu. Pre Slovakov v zahranici ako usity.

Postup prípravy receptu

1

Halusky vymiesame a uvarime klasockym sposobom.

2

Feta syr a kyslu smotanu (v Anglicku sour cream alebo creme fraiche) vymixujeme rucnym mixerom dokym nedosiahneme hladku konzistenciu. A mame faux bryndzu!

3

Slaninku pokrajame nadrobno a oprazime, tenku klobasku nakrajame na tenke dlhe pruzky a pridame do speku ! (slaninku, teda spek, by mali mat v kazdom obchode s polskymi potravinami, tenku klobasku som zohnala v obchodnom doma Asda, kde maju mini oddlenenie s polskymi produktami). Halusky premeisame s faux bryndzou a na povrch pridame masko. Podavame s kyslimi uhorkami (najdete ich pod menom gherkins, zvycajne ich nakladaju v turecku, madarsku alebo polsku, tie co predavaju v anglicku, no chut je rovnaka ako u nas).



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hkbarbie, 13. mája 2010 o 13:31
    jeeej, no super! :-) Diky za dobry napad s faux bryndzou!!!


  • ericha, 13. mája 2010 o 15:38
    Ked mas v meste v ktorom byvas polsky obchod a maju tam slaninu aj klobasku, tak by mali maj aj bryndzu. tiez som v Anglicku a ten sortiment je zhruba rovnaky. Ja si aj tu pochutnam na bryndzovych haluskach ako doma


  • barborao, 13. mája 2010 o 17:03
    ericha, tak to mas stastie, mne sa tu bryndzu este nepodarilo zohnat a to som tu uz sest rokov, prave slovenske halusky mam len vtedy ked pride mamicka s bryndzou, alebo na Slovensku. Jedine co tu maju tak su vseliake polske tvarohy, ktore som uz viacere oskusala, no ani jeden nie je bryndza. hm, tak mam teda aspon fetu, ta je pristupna vsade!


  • barborao, 13. mája 2010 o 17:10
    a ta chut je "slovenska" len clovek moze alebo "musi" byt vynaliezavy


  • hkbarbie, 13. mája 2010 o 17:19
    No ja v Cine nemam polsky obchod, ale "polske" klobasky si kupujem americke a su dobre smacne :-) feta syr mam na vyber asi 20 druhov a smotana tiez nie je problem :-) uz sa tesim ako si to vyskusam, lebo fakt ma zaujima ta chut. Fetu aj smotanu milujem a ked som sa uspokojila s nemeckym chrenom vo flasticke, tak som si ista, ze tato zahranicna "bryndza" bude tiez po mojej chuti :-)


  • ericha, 13. mája 2010 o 18:05
    hmm tak potom klobuk dolu ako si vies prisposobit potraviny a tak si pripomenut domovinu :-))


  • honestka, 13. mája 2010 o 19:44
    @Barbie , nedostanes tam nejake makke ovcie, alebo kozie syry ?
    taktiez mozes vymiesat tvaroh, troska praskovej horcice (doda taku prijemnu jemnu "stiplavku", ktoru ma dobra majova bryndza) v kombinacii s blue cheese a smotanu -chut je troska odlisna od fety, ja som tiez miesala fetu s makkym tvarohom a smotanou.
    je to ozaj asi najblizsie ako sa dostaneme k bryndzi.


  • jajacha, 14. mája 2010 o 08:14
    ja pouzivam bulharsku fetu, ta sa najviac podoba na bryndzu, zatial som z nej robila iba natierky ale uz sa chytam aj na bryndzove halusky, dakujem za recept.


  • chorvatka, 14. mája 2010 o 14:59
    Aj my tu vo Francuzsku varime bryndzové halusky s fetou, akurat len slaninku, najlepsie udenu prerastenu, mame v tunajsich obchodoch.Takto to nic netusiacim detom i manzelovi chuti uz vse 2 desatrocia. Viem, ze Slovenky sa nikde nestratia


  • sovka62, 14. mája 2010 o 19:44
    Krásny príklad, ako sa Slovač vo svete vie vynájsť. Gratulujem.


  • folkon, 16. februára 2011 o 18:52
    Juj, tak toto ma doteraz nenapadlo, bryndza je len z občasného importu, ale toto by mohlo aj tu v Nórsku fungovať :)
    ďakujem ;)


  • sestricka126, 8. marca 2011 o 21:43
    nooo tak to je teda super inspiracia kedze bryndzu tu nepoznaju a rozmyslam co navarim asi to spravim na obed vsetko mam tak sa ide nato :DD dakujem


  • barborao, 9. marca 2011 o 21:39
    som rada, ze inspiruje, pri pohlade na tu fotku ma to laka znova a znova ukuchtit tuto nasu narodnu dobrotku :)


  • skye, 19. marca 2011 o 17:56
    vyskusam na buduci tyzden :-).....Feta je, smotana je, tak mozem ist na to....dakujem ;-)


  • 2010, 20. marca 2015 o 15:59
    Slovenska wikipedia nema kategoriu - nadobudnuta chut. Anglicka ma - acquired taste, a bryndzove halusky patria do tej kategorie.
    Co to znamena vacsine cudzincom nechutia, tu je verzia z talianskych zemiakovych gnocchi + ovcia feta zmiesana s kyslou smotanou a chutovo cez 90 % ako halusky a vyzorovo bez komentara.
    » en.wikipedia.org/wiki/Acquired_taste...





  • renulienka, 20. marca 2015 o 16:07
    @2010 neviem ako iných, ale mna nepresvedčíš, že gnocchi s fetou su 90 perc. haluškami s bryndzou ;-) Vyzorovo možno lepšie, ale chut je niekde uplne inde ;-) Májovej priamo zo salaša sa žiadna feta nevyrovná ;-)


  • 2010, 20. marca 2015 o 16:29
    @renulienka ,chutnala si? bola by si sokovana ako boli dnes dalsi slovaci, ja nehovorim nikde o majovej a co zvysnych 11 mesiacov a teraz marcova ? Inac majova sa da zosvindlovat pridanim trochu plesnoveho syru a spetkou praskovej horcice. Bryndza= feta ( len treba najst spravnu fetu je ich 20 druhov)


  • renulienka, 20. marca 2015 o 16:48
    Mám štastie, že mám dobrý zdroj v blízkosti bydliska. O dva týždne idem pre dve jahnata na farmu a o salaše v okolí tiež nie je núdza ;-) Pocasie na marec viac než dobré, ovce možno pojdu na pašu skor ;-) Ak farmar ponukne bryndzu, isto zoberiem a dam vediet aká bola ;-)


  • radox1, 20. marca 2015 o 17:16
    zial sa stretavam,hlavne v tych budkach a aj na salasoch,ze robia bryndzu z nevyzreteho syra,co nie je bryndza.cerstvu hrudku pomelu so solou a hotovo.robia to hlavne z 2 dovodov.male vyrobne kapacity-syr ma zret asi 5 dni a prave pri zreni sa vytvaraju tie blahodarne mikroorganizmy,a druhy dovod su prachy,hrudka je tazsia ako vyzrety syr,ktory treba este pookrajovat.
    pri kupe sa pytajte,kolko dni syr dozrieval.


  • renulienka, 20. marca 2015 o 17:24
    Vdaka za radu ;-)


  • renulienka, 20. marca 2015 o 18:24
    Koštnem príležitostne ;-)


  • renulienka, 2. apríla 2015 o 16:15
    @radox , mal si pravdu ;-) Vcelku vydarená bola ;-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist