Bryndzové halušky po anglicky

Autor receptu: barborao

Nie je to prvy recept na halusky na vareche, a ani nie je pravy, kedze zijem v Anglicku musim byt vynaliezava a snaha vykuzlit carovnu chut domova v zahranici ma priviedla k tomuto receptu. Pre Slovakov v zahranici ako usity.

4
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Halusky vymiesame a uvarime klasockym sposobom.
  2. Feta syr a kyslu smotanu (v Anglicku sour cream alebo creme fraiche) vymixujeme rucnym mixerom dokym nedosiahneme hladku konzistenciu. A mame faux bryndzu!
  3. Slaninku pokrajame nadrobno a oprazime, tenku klobasku nakrajame na tenke dlhe pruzky a pridame do speku ! (slaninku, teda spek, by mali mat v kazdom obchode s polskymi potravinami, tenku klobasku som zohnala v obchodnom doma Asda, kde maju mini oddlenenie s polskymi produktami). Halusky premeisame s faux bryndzou a na povrch pridame masko. Podavame s kyslimi uhorkami (najdete ich pod menom gherkins, zvycajne ich nakladaju v turecku, madarsku alebo polsku, tie co predavaju v anglicku, no chut je rovnaka ako u nas).