Bravčové mäso na hríboch

Bravčové mäso na hríboch
Foto: damisa
damisaDamisa, recept pridal: 19. marca 2012 18:52Ďalšie jeho recepty

patrí to medzi naše obľubené jedlo

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
30-40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

na oleji podusíme cibuľu, opečieme na plátky pokrájané mäso a pridáme vo vode opláchnuté sušené hríby, podlejeme vodou, aby bolo mäso zarovno s vodou, dáme hov.bujón a dusíme zakryté cca 30 minút kým nie je mäso mäkké, urobíme zápražku a zahustíme, aby bolo dosť šťavy, ak treba dolejeme aj vody, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Takto sa dá pripraviť aj hovädzie mäso.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

13 komentárov k receptu
  • margaretka28, 19. marca 2012 o 19:56
    Mám rada takéto jednoduché recepty a hríbikové čokoľvek!


  • zdenka1009, 19. marca 2012 o 20:37
    Už sa teším na hríbovú sezonu,dúfam že tento krát sa mi podarí niečo nazbierať,lebo meliem s posledného..všetko hríbové nám chutí.-)


  • orchidea, 19. marca 2012 o 21:10
    Veľmi dobré mäsko na hríbikoch, ja to robím na šampiňónoch lebo dubáky nemám, bohužiaľ nechodíme na hríby...


  • damisa, 19. marca 2012 o 21:26
    @orchidea napíš mi adresu na skype alebo facebok a pošlem Ti sušených hríbikov


  • 3sandra3, 19. marca 2012 o 21:51
    výborné jedlo,,, dakujem za typ na varenie... super


  • afataga, 20. marca 2012 o 09:52
    vyborne, taka klasika, tiez mame radi, len nedavam bujon ale davam racsu a cervenu mletu papriku kvoli farbe


  • betty21, 20. marca 2012 o 13:41
    dobrý nápad, vyskúšam:)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 6 komentárov)
  • izabella929, 20. marca 2012 o 16:57
    krásne jedlo.-)) toto robím aj ja často.-)
    je vynikajúca chuť od hríbikov.-)))


  • evanaaa, 20. marca 2012 o 21:57
    Podobne robievam, tiež dávam mletú papriku, bez nej nedusím žiadne mäso a nerobím zápražku ( tej sa podľa možnosti vyhýbam všade, kde sa to dá). Mäso na hríbikoch je vždy dobré jedlo.


  • kimika, 20. marca 2012 o 22:28
    ano, toto je mňamka, ja som v nedeľu takto robila roštenku a tiež s ryžou :)


  • ethanel, 21. marca 2012 o 01:23
    Taketo jednoduche domace recepty vzdy potesia ...


  • medovnicek, 21. marca 2012 o 09:34
    aj u nás je v obľube


  • margemanni, 4. novembra 2012 o 11:41
    Akurát dnes som to varila :) Len my to obľubujeme s tarhoňou :) Ale inak výborný a ľahký recept!!! :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Varecha 17/2014: Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.

Veľká noc v Holandsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes píše Janger.

Veľká noc v srbskej Vojvodine
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Od našej Varecháčky An3da z Vojvodiny.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist