Bravčové mäso na hríboch

Bravčové mäso na hríboch
Foto: damisa
damisaDamisa, recept pridal: 19. marca 2012 18:52Ďalšie jeho recepty

patrí to medzi naše obľubené jedlo

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
30-40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

na oleji podusíme cibuľu, opečieme na plátky pokrájané mäso a pridáme vo vode opláchnuté sušené hríby, podlejeme vodou, aby bolo mäso zarovno s vodou, dáme hov.bujón a dusíme zakryté cca 30 minút kým nie je mäso mäkké, urobíme zápražku a zahustíme, aby bolo dosť šťavy, ak treba dolejeme aj vody, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Takto sa dá pripraviť aj hovädzie mäso.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margaretka28, 19. marca 2012 o 19:56
    Mám rada takéto jednoduché recepty a hríbikové čokoľvek!


  • zdenka1009, 19. marca 2012 o 20:37
    Už sa teším na hríbovú sezonu,dúfam že tento krát sa mi podarí niečo nazbierať,lebo meliem s posledného..všetko hríbové nám chutí.-)


  • orchidea, 19. marca 2012 o 21:10
    Veľmi dobré mäsko na hríbikoch, ja to robím na šampiňónoch lebo dubáky nemám, bohužiaľ nechodíme na hríby...


  • damisa, 19. marca 2012 o 21:26
    @orchidea napíš mi adresu na skype alebo facebok a pošlem Ti sušených hríbikov


  • 3sandra3, 19. marca 2012 o 21:51
    výborné jedlo,,, dakujem za typ na varenie... super


  • afataga, 20. marca 2012 o 09:52
    vyborne, taka klasika, tiez mame radi, len nedavam bujon ale davam racsu a cervenu mletu papriku kvoli farbe


  • betty21, 20. marca 2012 o 13:41
    dobrý nápad, vyskúšam:)


  • izabella929, 20. marca 2012 o 16:57
    krásne jedlo.-)) toto robím aj ja často.-)
    je vynikajúca chuť od hríbikov.-)))


  • evanaaa, 20. marca 2012 o 21:57
    Podobne robievam, tiež dávam mletú papriku, bez nej nedusím žiadne mäso a nerobím zápražku ( tej sa podľa možnosti vyhýbam všade, kde sa to dá). Mäso na hríbikoch je vždy dobré jedlo.


  • kimika, 20. marca 2012 o 22:28
    ano, toto je mňamka, ja som v nedeľu takto robila roštenku a tiež s ryžou :)


  • ethanel, 21. marca 2012 o 01:23
    Taketo jednoduche domace recepty vzdy potesia ...


  • medovnicek, 21. marca 2012 o 09:34
    aj u nás je v obľube


  • margemanni, 4. novembra 2012 o 11:41
    Akurát dnes som to varila :) Len my to obľubujeme s tarhoňou :) Ale inak výborný a ľahký recept!!! :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist