Bravčové mäso na hríboch

damisaDamisa, 66 ročná žena, 19. marca 2012 18:52
Ďalšie jej recepty »

Bravčové mäso na hríbochFoto: damisa

patrí to medzi naše obľubené jedlo

4
porcie
15 min
príprava
30-40 min
tepelná úprava

Suroviny

600 gr
60 gr
1 ks
5 pol.lyž.
50 ml
1 ks menšia
 podľa potreby
 , ml.č.korenie

Postup prípravy

  1. 1

    na oleji podusíme cibuľu, opečieme na plátky pokrájané mäso a pridáme vo vode opláchnuté sušené hríby, podlejeme vodou, aby bolo mäso zarovno s vodou, dáme hov.bujón a dusíme zakryté cca 30 minút kým nie je mäso mäkké, urobíme zápražku a zahustíme, aby bolo dosť šťavy, ak treba dolejeme aj vody, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Takto sa dá pripraviť aj hovädzie mäso.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist