Bravčové mäso na hríboch

Bravčové mäso na hríboch
Foto: damisa
damisaDamisa, recept pridal: 19. marca 2012 18:52Ďalšie jeho recepty

patrí to medzi naše obľubené jedlo

Suroviny

4
porcie
15
minút
príprava
30-40
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

na oleji podusíme cibuľu, opečieme na plátky pokrájané mäso a pridáme vo vode opláchnuté sušené hríby, podlejeme vodou, aby bolo mäso zarovno s vodou, dáme hov.bujón a dusíme zakryté cca 30 minút kým nie je mäso mäkké, urobíme zápražku a zahustíme, aby bolo dosť šťavy, ak treba dolejeme aj vody, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Takto sa dá pripraviť aj hovädzie mäso.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margaretka28, 19. marca 2012 o 19:56
    Mám rada takéto jednoduché recepty a hríbikové čokoľvek!


  • zdenka1009, 19. marca 2012 o 20:37
    Už sa teším na hríbovú sezonu,dúfam že tento krát sa mi podarí niečo nazbierať,lebo meliem s posledného..všetko hríbové nám chutí.-)


  • orchidea, 19. marca 2012 o 21:10
    Veľmi dobré mäsko na hríbikoch, ja to robím na šampiňónoch lebo dubáky nemám, bohužiaľ nechodíme na hríby...


  • damisa, 19. marca 2012 o 21:26
    @orchidea napíš mi adresu na skype alebo facebok a pošlem Ti sušených hríbikov


  • 3sandra3, 19. marca 2012 o 21:51
    výborné jedlo,,, dakujem za typ na varenie... super


  • afataga, 20. marca 2012 o 09:52
    vyborne, taka klasika, tiez mame radi, len nedavam bujon ale davam racsu a cervenu mletu papriku kvoli farbe


  • betty21, 20. marca 2012 o 13:41
    dobrý nápad, vyskúšam:)


  • izabella929, 20. marca 2012 o 16:57
    krásne jedlo.-)) toto robím aj ja často.-)
    je vynikajúca chuť od hríbikov.-)))


  • evanaaa, 20. marca 2012 o 21:57
    Podobne robievam, tiež dávam mletú papriku, bez nej nedusím žiadne mäso a nerobím zápražku ( tej sa podľa možnosti vyhýbam všade, kde sa to dá). Mäso na hríbikoch je vždy dobré jedlo.


  • kimika, 20. marca 2012 o 22:28
    ano, toto je mňamka, ja som v nedeľu takto robila roštenku a tiež s ryžou :)


  • ethanel, 21. marca 2012 o 01:23
    Taketo jednoduche domace recepty vzdy potesia ...


  • medovnicek, 21. marca 2012 o 09:34
    aj u nás je v obľube


  • margemanni, 4. novembra 2012 o 11:41
    Akurát dnes som to varila :) Len my to obľubujeme s tarhoňou :) Ale inak výborný a ľahký recept!!! :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist