Božské rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. marca 2015

Na víkend som upiekla tieto výborné rezy...

14
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
200 g
150 g
4 PL
1
Krém:
600 ml
7 ks
2 bal
250 g
250 g
1 ČL
1,5 balíčka
3 PL
100 g
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Vajíčka som rozdelila..žltky som si odložila bokom..k bielkam som pridala štipku soli a vymiešala trvdý sneh..do snehu som postupne v malých dávkach vmiešavala práškový cukor a dobre ešte vyšľahala mixérom..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    v malých dávkach som pridala múku zmiešanú s práškom do pečiva..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    napokon som v malých dávkach opatrne vmiešala aj drvené orechy..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    plech som vystlala pečiacim papierom a cesto som vyliala a upravila..trúbu som nechala vyhriať na 180 st.

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    korpus sa piekol 20 min. upečený som nechala na plechu vychladiť..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa piekol korpus, do mlieka som pridala žltky a 2 pudingové prášky a dobre som všetko vymiešala..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    uvarila som hustú kašu, ktorú som nechala dobre vychladiť..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokiaľ sa kaša chladila, vymiešala som cukor s maslom do peny a pridala som rumovú príchuť..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vychladnutú kašu a maslový krém som spojila a dobre vyšľahala mixérom..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    krém som rozdelila na 2 polovice..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    mliečnu čokoládu som nechala roztopiť nad parou..a pridala som ju do jedného krému..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    bielkovo orechový korpus som natrela bielym krémom..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    na krém som uložila keksy...nenamáčala som ich do kávy, lebo sú veľmi krehké a dúfam, že zmäknú od krému..vrch keksov som potrela jahodovým lekvárom..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    na jahodový lekvár som uložila druhú vrstvu keksov..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    na keksy som natrela čokoládový krém a uložila som koláč na noc do chladničky....druhý deň som urobila šľahačku a natrela som na krém...

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    keď šľahačka stuhla, pokrájala som na rezy..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    prajem vám dobrú chuť..

    Božské rezy (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

tatranka
Izabelka,to sú naozaj božské rezy.Sú krásne,úhľadné,reprezentačné.Ja by som naozaj nedokázala takto krásny zákusok / možno upiecť ešte áno/,ale doviesť ho do konca do takejto ohromnej dokonalosti.
Si naozaj virtuóz,krásnych zákuskov. 5*
1x alda
motyka
Ochkám a neviem sa vynadívať. Krásny a že výborný o tom niet pochybnosti. Ako môžeš všetky tie zákusky tak perfektne a presne narezať. Skutočne je čo obdivovať. kK.5*.
1x alda
marika21
Výborné, krásne, chutné. Aj očami si popapkám. KK5*
Sadnem na lietajúci koberec a doletím.
1x alda
63629_1426767308 - profilový obrázok
vlk
vlk
Ten názov je výstižný,skutočne vyzerajú ako božské.
denyany
Aj božsky chutia, nie len vyzerajú! Robievam ich pod iným názvom. Ale na názve v tomto prípade nezáleží, chuť je to podstatné!
terinka55
Všetko už bolo povedané. Upiecť áno, ale takto dokonalo nakrájať veru neviem. Máš neskutočnú trpezlivosť a presnú ruku, chválim!
elysa
ten názov je úplne presný... vyzerajú krásne, vždy si idem oči vyočiť nad Tvojimi nádhernými zákuskami...
janara
už len pohľad na obrázok mi vždy prezradí, že pridávaš recept práve Ty, máš nenapodobitený "rukopis", tvoje koláčiky sú vždy nádherné, úhľadné,... si profesionál !! Máš stále môj obdiv !
svedka
@Izka kolacik mas nadherny, nikdy nepochopim, ako dokazes tak krajat, ze jednotlivé vrstvy mas tak cistucke :) len mam otazku, uz som si viac kray všimla, ze pudingy nechavas uplne vychladit a az potom mixujes s maslom.ale.vzdy tam je kopec tých malych hrudiek. To sa neda uz tak vymiesat, ked uz je to studene.aky ma vyznam to chladit teda? Lebo kazdy to tak robi a neviem preco.ja dam maslo do tepleho, krasne sa rospusti, ziadna hrudka a vlacna konzistencia. Aj my vzdy pekne zatuhme plnka.dik za odpoved :)
izabella929
@svedka ,proste ja to robím takto, že nechám vychladiť puding a potom spolu s maslovou hmotou mixujem..nie je plnka hrudkavá, budem fotiť, už keď bude dokončená..občas dávam maslo do teplého pudingu..ak sa to vyžaduje recept, pokiaľ to nemám vyskúšané držím sa receptu, ešte vždy boli zákusky vynikajúce..;ešte mi nikto nepovadal, že mu nechutili..ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@tatranka , teším sa, že sa ti môj zákusok páči,no ver mi, že aký je krásny, taký je aj vynikajúci chuťou..to krájanie, nuž treba na to trpezlivosť, ale zase na druhej strane, zákusok sa predáva svojou krásou, takže mu patrí venovať pri krájanú pozornosť..a naviac je v ňom kopec skvelých surovín, ľutovala by som ho iba tak nakrájať halabala..tieto moje zákusky vyžadujú presný rez..veľmi pekne ďakujem za tvoj krásny komentár.-)
izabella929
Všetkým vám úprimne ďakujem za krásne slová chvály..som nesmierne šťastná, že sa vám zákusok páči a nám zase chutí..želám vám všetkým nádhernú nedeľu a ďakujem pekne za milé komentáre.-)
pivonka
Ved aj ja si dávam záležať na krájaní, koncovka je dôležitá, venujem tomu čas, pozornosť, a výsledok - ako-kedy. . Vždy ma fascinuje takéto nakrájanie. Ináč - sú to kvalitné rezy už podľa surovín a chuťovo musia byť úžasné.
ladhiel
nasledujúci víkend sa o ne pokúsim, držte mi palce :)
rikina
koláčik vyzerá úžasne, ale to len aj vidím medzi surovivami morčacie mäso, kuracie, bravčové????asi je niekde chyba
izabella929
@rikina ,chapona, čo si mám opraviť? nevidím v ňom žiadne chyby...suroviny som skontrolovala, mäso v nich nie je..
redakcia
@izabella929 , mali sme na Varecha.sk technicky problem s receptami, ale vacsina receptov uz je v poriadku vratane tohto Vasho, takze nemusite nic opravovat. Za vzniknute problemy sa ospravedlnujeme.
medovnicek
Izabelka ty si neprekonateľná v týchto zákuskoch, ja snehové pláty milujem, určite by mi chutil aj tento zákusok, mňaaaaaaaaaaam
chapona
@izabella929 , včera (ako som neskôr zistila) sa mi pri všetkých receptoch zjavovali dáke suroviny s morčacími prsami, nebola to Tvoja chyba, ospravedlňujem sa Ti:))
klaudia968
@izabella929 ten názov vystihuje všetko, neviem čo dodať, božské rezy a tvoje predvedenie je proste božské. Recept som si už uložila.
kecemis
Dalsi z tych bozskych vytvorov, pri kotrych moj monitor zostava vlhky. Dakujem za virtualny zazitok.
ria52
prave som ich dopiekla len este slahacku ale aj bez slahacky vyborne nedalo mi neochutnat kusok
izabella929
@mesiar50 ,boli skutočne veľmi chutné.-)@ria52 ,veľmi si ma potešila, že si vyskúšala tento úžasný recept..som rada, že ti zákusok chutí...skutočne bol perfektný.-) prekrásne Veľkonočné sviatky...ďakujem vám obom za milé komentáre.-)
hrcmajster
paradne zakusky, urobila som vcera... super receptik, dobre sa mi to podla neho robilo, dakujeme...
lubica20
Kolačik vyzerá byť chutny istotne ho upečiem len by som chcela vedieť či davaš šľahačky v prášku a koľko?ďakujem
izabella929
@lubica20 ,kým som bývala doma na dedine, používala som domácu smotanu od farmára..zákusky mali vynikajúcu chuť..teraz som viackrát chcela použiť šľahačku z obchodu, žiaľ, nikdy sa mi nepodarilo vyšľahať podľa môjho vkusu..teda radšej použijem práškovú...však aj šľahačka z obchodu ani mlieko nevidela..tada je to jedno..a používam vždy 2 vrecká a treba k nej 2 PL cukru a 2 smetafix..takto je šľahačka dokonalá..a môžem ti úprimne napísať, že ešte sa mi nikdy napokazila a vydržala aj 4 dni v chladničke...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Rezy sú hotové, chladia sa v chladničke. Ku kávičke bude degustácia. Všetko šlo OK, len ten krém som mala trochu hrčkový ( taký ako na obrázku) ale na chuti to dúfam neubralo.
izabella929
@esi , som rada, že si vyskúšala tento recept..)no s tými hrčkami je to tak, že keď mám viac času, dám si záležať na tom, aby bol krém hladký...ale niekedy, ked ma naháňa čas,tak to len dobre vymiešam...napokon je to vždy veľmi chutné...verím, že si na nich pochutnáte aj vy.-) veľmi pekne ďakujem za komentár.-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Rezy boli ozaj vynikajúce. Možno veľkosťou plechu som tých BB sušienok mala málo. Keď ich budem znovu robiť, kúpim si 3 balíčky. Doplnila som ich kakaovými sušienkami, ale nebolo to ono ( ale len na jednom okraji). Môžem potvrdiť, že sú to ozaj rezy vhodné na slávnostnejšiu príležitosť a najlepšie sú na druhý- tretí deň. Ani pistácie som nemala, tak som dala posekané vlažské orechy. Na kvalite neubrali. Odporúčam, ja ich budem znovu robiť na Jozefa.
izabella929
@esi ,no,potešila si ma...som rada, že boli vynikajúce a chutili vám..)tiež mi nie je dosť jeden balíček BB keksov ...potrebujem aspoň 2..ale napokon každý si na to dá , to čo má doma,,,nie je to nikde napísané, že musia byť pistácie..Ďakujem pekne za skvelú správu...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia