Mäsový koláč
Bezlepkový zabíjačkový koláč
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Hľadáte recept na slaný koláč, ktorý aj zasýti? Klikli ste na správny recept.
20+15 minút na 170/180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke 20 minút.
- Cibuľku s klobásou nakrájame na drobno a orestujeme spolu s mäsom. Ochutíme cesnakom, soľou, pridáme pretlak a ostatné koreniny. Krátko spolu podusíme.
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Potom ich roztlačíme, osolíme, pridáme smotanu a vymiešame hustú kašu.
- Cesto vyvaľkáme a vyložíme ním koláčovú formu. Popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a môžeme vysypať fazuľou, aby sa koláč zaťažil a nenafúkol. Pečieme pri 170 °C 20 minút.
- Fazuľu s papierom odstránime a na predpečené cesto natrieme mäsovú plnku.
Cukrárske vrecko naplníme zemiakovou kašou a nastriekame na koláč. Dopečieme 15 minút pri 180 °C.