Bánovské „cestenice“

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 28. decembra 2016
Bánovské „cestenice“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
1 ks
20 g
100 g
200 ml
100 g
200 g
100 g
 na posýpku a sladkú vodu
 na poliatie




Postup

  1. 1

    Z mlieka, múky, droždia, žĺtka, rozpusteného masla a cukru vymiesime cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Z vykysnutého cesta robíme malé buchty, ktoré plníme slivkovým lekvárom. Buchty pečieme pri 170 °C asi 15 – 20 minút.

  3. 3

    Upečené buchty namáčame v sladkej vode a obalíme v mletom maku s cukrom. Všetko ešte polejeme rozpusteným maslom.

Diskusia k receptu

hubata
Áááá, tak toto môžu byť dobré buchtičky.... je to ešte neokukané, niečo nové, takýto postup som ešte nepoužívala pri pečených buchtách. Vyzerá to skvele! Pánovi šéfkuchárovi a spolumajiteľovi reštaurácie dávam plných päť hviezdičiek a ďakujem že som si mohla uložiť takýto pekný recept do mojej KK.
janger
Toto musi byt vyborne! Trosku mi to pripomina "pupaky", len tie su zabarane, ak sa nemylim. Sladka voda, to je studena voda zmiesana s cukrom, alebo sa uvari cukrovy sirup? Ale zrejme to prve, inac by bolo napisane sirup :-)...
redakcia
@Janger (6.1.2017 22:18)

Je to tak, ako pisete: Sladka voda je studena voda zmiesana s cukrom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia