Banány v parížskom kréme

redakcia - fotkaredakcia, 16. decembra 2009
20 minút
príprava

Suroviny

300 g
300 ml
100 g
100 g
1 balíček
100 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na druhý deň zmes vyšľaháme, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešame. Chlebíčkovú formu vyložíme mastným papierom.

  2. 2

    Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami. Postup ešte raz zopakujeme. Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na rovnaké rezy.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia