Banány v parížskom kréme

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava

Postup

  1. Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na druhý deň zmes vyšľaháme, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešame. Chlebíčkovú formu vyložíme mastným papierom.
  2. Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami. Postup ešte raz zopakujeme. Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky.
  3. Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na rovnaké rezy.