Banánová strieška bez salka

Banánová strieška bez salka
Foto: kelsia
kelsiaKelsia, recept pridal: 6. januára 2012 18:24Ďalšie jeho recepty

V každom recepte na banánovú striešku som našla, že treba použiť salko, ale v knihe Recepty zo života č. 4 salko nebolo, tak dcéra urobila striešky podľa tohto receptu a boli výborné.

Suroviny

6
porcií
50
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Ďalšie potreby: alobal Pripravíme si krém zo surovín v popise.
Banánová strieška bez salka - obrázok 1

2

Na pripravený alobal poukladáme vedľa seba BB keksy. Natrieme ich mliekom a polovičným množstvom krému.
Banánová strieška bez salka - obrázok 2

4

Na krém uložíme rovnakú vrstvu keksov a tiež ich natrieme mliekom a krémom. Na stredný pás položíme rovné kusy banánov.
Banánová strieška bez salka - obrázok 4

5

Pomocou alobalu bočné bočné pásy keksov zdvihneme a spojíme do strechy.
Banánová strieška bez salka - obrázok 5

6

Môžeme troška popritláčať, aby lepšie držala pokope.
Banánová strieška bez salka - obrázok 6

7

Takto pripravený koláč necháme v chlade stuhnúť. Ja ho nechávam stuhnúť do druhého dňa, alebo keď ho robím ráno tak do večera.
Banánová strieška bez salka - obrázok 7

8

Po stuhnutí polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a odležať v chladničke aspoň na 12 hodín. Koláč je lepší, keď sú BB keksy dobre presiaknuté krémom.
Banánová strieška bez salka - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 6. januára 2012 o 23:31
    mňam,,poznám, ale veru dávno som to nerobila


  • havino, 7. januára 2012 o 00:13
    toto je tak vdačny zákusok, chutný,robím ju už roky, mne ju moji chalani maju velmi radi,krem niekedy kombinujem aj s tvarohom


  • sneica, 7. januára 2012 o 08:08
    pekna a chutna strieska...




  • sovka62, 7. januára 2012 o 12:59
    Robievam ho podľa Receptov zo Života, ale ten je ešte jednoduchší, lebo sa používa hotová vanilková plnka, ktorá sa len vyšľahá s mliekom. Takže šup-šup, žiadne varenie a chladenie a aj s tou plnkouje veľmi chutný.


  • toshiba, 7. januára 2012 o 14:47
    mňaaaaam, tak toto som už dávno nerobila, ja si tie kekse poukladám ako šachovnicu-bledé s tmavými, vytvorí sa mi pekný vzor a tiež pridávam tvaroh - ale nie z "kelínku" ale klasický z papiera a bez pudingu.... jajha...asi si idem kúpiť BEBEkeksy....palec hore...


  • dogagador, 7. januára 2012 o 15:42
    robim ju sachovnicovo, keksy, krem, keksy krem a az potom balim do trechy. krem tvarohovy.


  • tothka, 9. januára 2012 o 10:04
    Tiež robievam strechu s tvarohom a kombinujem bledé a tmavé BB keksy
    moji si ju premenovali na triangel, podľa tvaru . Dík za pripomenutie, dávno som nerobila.


  • kuchticka02, 15. januára 2012 o 20:41
    mozem sa spytat, do tej plnky ide pol litra mlieka? ja som to robila s tym, ale bolo to riedke, potom som to skusila bez mlieka, ale to zas bolo huste a tie keksy sa mi polamali :( ako to ma byt spravne? dakujem za odpoved :)


  • kelsia, 19. januára 2012 o 07:56
    pre: kuchticka02
    Ako si to mohla robiť bez mlieka? myslím ten puding. ja dávam troška menej mlieka, aby bola plnka hustejšia. Tak skús dať len 400ml. mlieka, ale stále miešaj, aby sa ti neurobili hrudky.


  • boba8678, 28. apríla 2012 o 12:35
    mozno je to hlupa otazka, ale ten zlaty klas do toho ide ako prazok, alebo sa z neho a z mlieka spravi puding do ktoreho sa potom prida cukor a maslo?


  • mirkamt, 12. júna 2012 o 13:52
    @kelsia tiež poznám Bebe strechu ako @dogagador s tvarohovým krémom, táto bude viac krémovejšia


  • flavia, 20. apríla 2013 o 15:07
    super recept,určite vyskúšam !



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist