Americký hamburger na Slovensku (fotorecept)

Americký hamburger na Slovensku (fotorecept)
Foto: ewitka123
ewitka123Ewitka123, 43 ročná žena, Partizanske, recept pridala: 8. mája 2011 20:45Ďalšie jej recepty

Kto ich ma rad pochuti si :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

Urobime si kvasok: mlieko , cukor, droždie zmiesime muku, kvasok, vajička,roztopene maslo a sol. Nechame pokysnuť a rozdelime si cesto na rovnake žemličky ktore ešte nechame podkysnut asi 20 minut potrieme ich mliekom a posypeme sezamom.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 1

Keď su pekne vykysnute pečieme ich vo vyhriatej rure.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 2

Na 200 stupňoch 15 minut kym nemaju peknu farbu.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 3

Maso si pomelieme a pridame soĺ, čierne korenie a volčestrovu omačku poriadne premiešame a nechame odstať v chladničke aspom 1/2 hodinu.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 4

Z masa tvarujrme placky, ktore pečieme na rošte alebo ako ja v panvici na troche oleja, z každej strany 6 minut.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 5

Na opečene maso dame kusok platkoveho syru.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 6

Rozrežeme si vychladnutu žemlu položime si tam jedno masko so syrom na to dame horčicu , kečup, koliesko cibule aj paradajky a listok ladoveho šalatu. Ja som dala kapustny list ladovy šalat som nemala. Hamburger zakryjeme druhou polovicou žemle a konzumujeme.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (2,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

48 komentárov k receptu
  • ivkagal, 8. mája 2011 o 21:16
    super receptik uz aj ukladam do kk,moje deti to miluju..priznam sa ,ze ma velmi zaujal recept na zemle.dufam,ze sa mi vydaria,tak ako tebe.


  • mariaklara, 8. mája 2011 o 21:48
    Krásne sa ti vydarili, rcp si samozrejme ukladám. No ja si dám do neho len kopec zeleniny a plátok syru.


  • viedra, 8. mája 2011 o 22:16
    @ewitka123mnam možem cesto urobit aj v domacej pekarne?


  • baboja, 8. mája 2011 o 22:18
    Tak taketo zemle neupeciem,co sa o zem hodim.Kraaasne.Vyskusam tvoj recept,mozno sa mi konecne zadari,a synator bude v siedmom nebi.Hamburger je jeho najoblubenejsie jedlo.


  • ewitka123, 9. mája 2011 o 06:23
    Určite možeš aj v domacej pekarni robiť toto cesto je jednoduche a chutne :) . @boboja si ma pobavila :) neboj žemle sa ti určite podaria stači mať čerstve droždie a nechať dobre 2x nakysnuť cesto a budu krasne aj tvoje žemle :)


  • kimlo, 9. mája 2011 o 08:38
    ...nemá chybu... :-)


  • andula1964, 9. mája 2011 o 08:39
    Super suseda!!! Si šikovnica,krásne žemličky!!! :-))


  • ewitka123, 9. mája 2011 o 08:52
    jejo @andula1964 ešte som ťa tu nevidela , ale potešila si ma :))


  • duschko, 9. mája 2011 o 08:56
    Tak tento recept vyskusam presne podla teba. Velmi pekne foto a vydarene zemlicky. Ukladam do MKK.


  • jezibabka1, 9. mája 2011 o 09:57
    hneď by som si dala :)


  • gubics, 9. mája 2011 o 11:13
    Idem vyskúšať tie Vaše žemličky, perfektne vyzerajú. Ja ich zvyknem tiež piecť ale nedávam do nich vajíčka,len mlieko a maslo, a nechávam ich vypracovať a vykysnúť v pekárničke,len po vyformovaní už kysnú na plechu pred pečením. Plnku robím podobne len z bravčového mäsa, ja osobne hovädzie mám rada len v polievke, takže ich robím z akéhokoľvek mäsa okrem hovädzieho. Keď máte doma nejaký šalátik s majonézou aj to môžete dať za lyžicu namiesto syra, a potom dať zeleninu, sú ešte šťavnatejšie. (Ani s kyslou kapustou nie sú na zahodenie). Je veľké množstvo rôznych kombinácií, ktoré môžete vyskúšať, a naplniť ich s tým čo máte práve doma v chladničke.


  • ailuj82, 9. mája 2011 o 12:33
    Žemle sú super, ukladám a veľmi skoro vyskúšam, ale hamburger u nás nejde a to ma celkom teší :)


  • violetacamorova, 9. mája 2011 o 16:36
    Páči sa mi všetko aj žemle aj burger, uložila som si.


  • zdezda, 9. mája 2011 o 16:46
    ukladám, domáce je len domáce:-))), krásne sa ti podarili


  • tatranka, 9. mája 2011 o 16:54
    Žemličky sa mi páčia a už som si recept uložila.Ty si tento výtvor hamburgera pomenuj podľa seba,akože ewitkin hamburger-Slovenský.Pekne spracovaný recept aj nafotený.


  • ewitka123, 9. mája 2011 o 20:08
    dobry napat @tatranka veru po sebe ešte nemam nič pomenovane :)) a ďakujem za pochvalu :)


  • janger, 10. mája 2011 o 00:03
    @ewitka , dalsie krasne zemlicky! Kolko ti ich vyslo z toho mnozstva muky? A vyborne hamburgery!


  • ewitka123, 10. mája 2011 o 07:41
    @ewitka z 1kg muky mi ich vyšlo 20ks . Par žemli som dala aj zmraziť a po rozmrazeni budu pekne makučke.


  • janger, 10. mája 2011 o 10:03
    Dakujem ti za odpoved, @ewitka123. Aj ja zmrazujem, aj chlieb, aj pecivo...


  • duschko, 10. mája 2011 o 10:20
    Nie som zastanca hamburgerov, ale tento recept vyskusam uz len kvoli tym velmi peknym zamliam. Su nadherne. Ukladam do MKK.


  • kata50, 10. mája 2011 o 10:32
    Veľmi vydarený recept aj - aj. :-))


  • ewitka123, 10. mája 2011 o 10:36
    aj ja zmrazujem chlebik :) @duscho napln si ich zeleninkou a syrom aj take su chutne a menej kaloricke :)


  • altyn, 10. mája 2011 o 19:43
    Keby ich takto "poctivo" robili aj u "Mekáča", tak by som tam aj chodil... :-))))


  • ewitka123, 11. mája 2011 o 17:26
    super napad @altyn asi si otvorim živnosť :)))


  • brisid, 12. mája 2011 o 11:02
    super napad na zemle! chcem sa spytat, ktoru cast hovadzieho si pouzila?


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 23 komentárov)
  • kata50, 12. mája 2011 o 15:57
    Blahoželám k výhre :-))


  • dorisa, 12. mája 2011 o 16:28
    blahoželám k výhre


  • danculka, 12. mája 2011 o 16:29
    Gratuľujem k výhre....


  • ketty3811, 12. mája 2011 o 18:54
    blahoželám k výhre.:-)


  • cica2, 13. mája 2011 o 08:57
    krásne žemličky, gratulujem k výhre:))


  • jerica, 13. mája 2011 o 09:28
    gratulujem k výhre , zaslúžená !!


  • ewitka123, 15. mája 2011 o 01:03
    Ďakujem krasne za gratulacie, ale chcela by som sa spytat ako ste zistili , že som niečo vyhrala? :)) Toto je moja prva vyhra a ja ani neviem kde ju mam najst a ako mam postupovať dalej ďakujem pekne za odpoveď :))


  • ewitka123, 15. mája 2011 o 01:06
    @brisid masko som použila hovadzie zadne :)


  • ewitka123, 15. mája 2011 o 01:15
    už som našla sutaž v ktorej som vyhrala som štastna a dakujem velmi pekne :)


  • ailuj82, 15. mája 2011 o 18:33
    Mňam, žemličky sú super. Práve sme dojedli. Mala som domáce vajíčky, tak boli krásne žltučké :). Papkali sme so šalátom » varecha.pravda.sk/recepty/vajickovy-salat-/16942-recept.h...


  • ewitka123, 16. mája 2011 o 22:47
    @ailuj82 tesi ma ze sa ti podarili :)) idem si kuk ten salatik :)


  • hubata, 28. mája 2011 o 18:04
    Ako naozajstné, ak nie lepšie !


  • peter1973, 9. júna 2011 o 13:02
    idem to vyskusat, chcem sa spytat na mnozstvo masla. Dava sa tam 1/4 kg - velke štvrtkilove maslo, štvrtinka masla, alebo 1/4 z velkeho masla


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 10. júna 2011 o 12:35
    @ewitka124 , pošli do redakciu adresu bydliska na Slovensku kvôli výhre.


  • kvitku, 17. decembra 2011 o 09:45
    robila som, skusila som a musim povedat ze vyšli fantastickyyy, miešla som ich z celozrnnou múkou, vrch som prerezala < ako ozdobu, posypala tiež sezamom a mali sme skvelé raňajky s maslom a šunkou mňamkyyy


  • majkahra, 8. mája 2012 o 23:43
    super receptík, ukladám.Už sa teším, ako budem hviezdiť na chalupe.


  • ewitka123, 25. januára 2013 o 18:45
    majkahra@ neobanujes ked vyskusas :)


  • ewitka123, 25. januára 2013 o 18:47
    dobry napad kvitku@ aj ja vyskusam celozrnnu muku


  • violetacamorova, 26. januára 2013 o 16:58
    Hladam recept na domaci burger, lebo som nam dostala velku chut a hla aky pekny recept, zemlicky uz nestiham, dnes ich idem kupit ale burger bude podla tvojho receptu, nabuduce aj zemle. Si velmi sikovna.


  • siluro, 5. januára 2014 o 12:59
    dobry den pekny recept ale chcem sa spytat ci to cesto ma byt take riedke ako vyslo mne.strasne sa lepilo.davate potom muku alebo olej aby sa s tym dalo robit.som len zaciatocnik tak poprosim bez kritiky.a to maslo ma byt 1/4 z 250 gramoveho.dakujem


  • radost, 5. januára 2014 o 13:23
    maslo-asi tak-ako píšeš..
    cesto ak bolo riedke-tak si dala veľa mlieka-asi..doplň múkou..nie tukom..=môj názor..


  • siluro, 5. januára 2014 o 13:44
    dakujem za odpoved vsetko som dal ako v recepte a ostatny su spokojny tak neviem co robim zle a este k tomu peceniu 200C a 15 min dal som ventylator a dva plechy naraz moze byt alebo inak to treba.a len na upresnenie som muzskeho rodu.este raz dakujem a prajem pekny den


  • smejkad, 8. februára 2014 o 16:10
    zadarili sa uplne fantasticky, aj ked zemle su tvarovo akomak smatlave :-))))
    ale chut vynikajuca, dokonca aj moje cukrozrave dieta zjedlo cely aj s maskom a zeleninkou :-))))



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist