Americký hamburger na Slovensku (fotorecept)

Americký hamburger na Slovensku (fotorecept)
Foto: ewitka123
ewitka123Ewitka123, recept pridal: 8. mája 2011 20:45Ďalšie jeho recepty

Kto ich ma rad pochuti si :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Urobime si kvasok: mlieko , cukor, droždie zmiesime muku, kvasok, vajička,roztopene maslo a sol. Nechame pokysnuť a rozdelime si cesto na rovnake žemličky ktore ešte nechame podkysnut asi 20 minut potrieme ich mliekom a posypeme sezamom.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 1

2

Keď su pekne vykysnute pečieme ich vo vyhriatej rure.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 2

3

Na 200 stupňoch 15 minut kym nemaju peknu farbu.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 3

4

Maso si pomelieme a pridame soĺ, čierne korenie a volčestrovu omačku poriadne premiešame a nechame odstať v chladničke aspom 1/2 hodinu.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 4

5

Z masa tvarujrme placky, ktore pečieme na rošte alebo ako ja v panvici na troche oleja, z každej strany 6 minut.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 5

6

Na opečene maso dame kusok platkoveho syru.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 6

7

Rozrežeme si vychladnutu žemlu položime si tam jedno masko so syrom na to dame horčicu , kečup, koliesko cibule aj paradajky a listok ladoveho šalatu. Ja som dala kapustny list ladovy šalat som nemala. Hamburger zakryjeme druhou polovicou žemle a konzumujeme.
Americký hamburger na Slovensku (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (2,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ivkagal, 8. mája 2011 o 21:16
    super receptik uz aj ukladam do kk,moje deti to miluju..priznam sa ,ze ma velmi zaujal recept na zemle.dufam,ze sa mi vydaria,tak ako tebe.


  • mariaklara, 8. mája 2011 o 21:48
    Krásne sa ti vydarili, rcp si samozrejme ukladám. No ja si dám do neho len kopec zeleniny a plátok syru.


  • viedra, 8. mája 2011 o 22:16
    @ewitka123mnam možem cesto urobit aj v domacej pekarne?


  • baboja, 8. mája 2011 o 22:18
    Tak taketo zemle neupeciem,co sa o zem hodim.Kraaasne.Vyskusam tvoj recept,mozno sa mi konecne zadari,a synator bude v siedmom nebi.Hamburger je jeho najoblubenejsie jedlo.


  • ewitka123, 9. mája 2011 o 06:23
    Určite možeš aj v domacej pekarni robiť toto cesto je jednoduche a chutne :) . @boboja si ma pobavila :) neboj žemle sa ti určite podaria stači mať čerstve droždie a nechať dobre 2x nakysnuť cesto a budu krasne aj tvoje žemle :)


  • kimlo, 9. mája 2011 o 08:38
    ...nemá chybu... :-)


  • andula1964, 9. mája 2011 o 08:39
    Super suseda!!! Si šikovnica,krásne žemličky!!! :-))


  • ewitka123, 9. mája 2011 o 08:52
    jejo @andula1964 ešte som ťa tu nevidela , ale potešila si ma :))


  • duschko, 9. mája 2011 o 08:56
    Tak tento recept vyskusam presne podla teba. Velmi pekne foto a vydarene zemlicky. Ukladam do MKK.


  • jezibabka1, 9. mája 2011 o 09:57
    hneď by som si dala :)


  • gubics, 9. mája 2011 o 11:13
    Idem vyskúšať tie Vaše žemličky, perfektne vyzerajú. Ja ich zvyknem tiež piecť ale nedávam do nich vajíčka,len mlieko a maslo, a nechávam ich vypracovať a vykysnúť v pekárničke,len po vyformovaní už kysnú na plechu pred pečením. Plnku robím podobne len z bravčového mäsa, ja osobne hovädzie mám rada len v polievke, takže ich robím z akéhokoľvek mäsa okrem hovädzieho. Keď máte doma nejaký šalátik s majonézou aj to môžete dať za lyžicu namiesto syra, a potom dať zeleninu, sú ešte šťavnatejšie. (Ani s kyslou kapustou nie sú na zahodenie). Je veľké množstvo rôznych kombinácií, ktoré môžete vyskúšať, a naplniť ich s tým čo máte práve doma v chladničke.


  • ailuj82, 9. mája 2011 o 12:33
    Žemle sú super, ukladám a veľmi skoro vyskúšam, ale hamburger u nás nejde a to ma celkom teší :)


  • violetacamorova, 9. mája 2011 o 16:36
    Páči sa mi všetko aj žemle aj burger, uložila som si.


  • zdezda, 9. mája 2011 o 16:46
    ukladám, domáce je len domáce:-))), krásne sa ti podarili


  • tatranka, 9. mája 2011 o 16:54
    Žemličky sa mi páčia a už som si recept uložila.Ty si tento výtvor hamburgera pomenuj podľa seba,akože ewitkin hamburger-Slovenský.Pekne spracovaný recept aj nafotený.


  • ewitka123, 9. mája 2011 o 20:08
    dobry napat @tatranka veru po sebe ešte nemam nič pomenovane :)) a ďakujem za pochvalu :)


  • janger, 10. mája 2011 o 00:03
    @ewitka , dalsie krasne zemlicky! Kolko ti ich vyslo z toho mnozstva muky? A vyborne hamburgery!


  • ewitka123, 10. mája 2011 o 07:41
    @ewitka z 1kg muky mi ich vyšlo 20ks . Par žemli som dala aj zmraziť a po rozmrazeni budu pekne makučke.


  • janger, 10. mája 2011 o 10:03
    Dakujem ti za odpoved, @ewitka123. Aj ja zmrazujem, aj chlieb, aj pecivo...


  • duschko, 10. mája 2011 o 10:20
    Nie som zastanca hamburgerov, ale tento recept vyskusam uz len kvoli tym velmi peknym zamliam. Su nadherne. Ukladam do MKK.


  • kata50, 10. mája 2011 o 10:32
    Veľmi vydarený recept aj - aj. :-))


  • ewitka123, 10. mája 2011 o 10:36
    aj ja zmrazujem chlebik :) @duscho napln si ich zeleninkou a syrom aj take su chutne a menej kaloricke :)


  • altyn, 10. mája 2011 o 19:43
    Keby ich takto "poctivo" robili aj u "Mekáča", tak by som tam aj chodil... :-))))


  • ewitka123, 11. mája 2011 o 17:26
    super napad @altyn asi si otvorim živnosť :)))


  • brisid, 12. mája 2011 o 11:02
    super napad na zemle! chcem sa spytat, ktoru cast hovadzieho si pouzila?


  • kata50, 12. mája 2011 o 15:57
    Blahoželám k výhre :-))


  • dorisa, 12. mája 2011 o 16:28
    blahoželám k výhre


  • danculka, 12. mája 2011 o 16:29
    Gratuľujem k výhre....


  • ketty3811, 12. mája 2011 o 18:54
    blahoželám k výhre.:-)


  • cica2, 13. mája 2011 o 08:57
    krásne žemličky, gratulujem k výhre:))


  • jerica, 13. mája 2011 o 09:28
    gratulujem k výhre , zaslúžená !!


  • ewitka123, 15. mája 2011 o 01:03
    Ďakujem krasne za gratulacie, ale chcela by som sa spytat ako ste zistili , že som niečo vyhrala? :)) Toto je moja prva vyhra a ja ani neviem kde ju mam najst a ako mam postupovať dalej ďakujem pekne za odpoveď :))


  • ewitka123, 15. mája 2011 o 01:06
    @brisid masko som použila hovadzie zadne :)


  • ewitka123, 15. mája 2011 o 01:15
    už som našla sutaž v ktorej som vyhrala som štastna a dakujem velmi pekne :)


  • ailuj82, 15. mája 2011 o 18:33
    Mňam, žemličky sú super. Práve sme dojedli. Mala som domáce vajíčky, tak boli krásne žltučké :). Papkali sme so šalátom » varecha.pravda.sk/recepty/vajickovy-salat-/16942-recept.h...


  • ewitka123, 16. mája 2011 o 22:47
    @ailuj82 tesi ma ze sa ti podarili :)) idem si kuk ten salatik :)


  • hubata, 28. mája 2011 o 18:04
    Ako naozajstné, ak nie lepšie !


  • peter1973, 9. júna 2011 o 13:02
    idem to vyskusat, chcem sa spytat na mnozstvo masla. Dava sa tam 1/4 kg - velke štvrtkilove maslo, štvrtinka masla, alebo 1/4 z velkeho masla


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 10. júna 2011 o 12:35
    @ewitka124 , pošli do redakciu adresu bydliska na Slovensku kvôli výhre.


  • kvitku, 17. decembra 2011 o 09:45
    robila som, skusila som a musim povedat ze vyšli fantastickyyy, miešla som ich z celozrnnou múkou, vrch som prerezala < ako ozdobu, posypala tiež sezamom a mali sme skvelé raňajky s maslom a šunkou mňamkyyy


  • majkahra, 8. mája 2012 o 23:43
    super receptík, ukladám.Už sa teším, ako budem hviezdiť na chalupe.


  • ewitka123, 25. januára 2013 o 18:45
    majkahra@ neobanujes ked vyskusas :)


  • ewitka123, 25. januára 2013 o 18:47
    dobry napad kvitku@ aj ja vyskusam celozrnnu muku


  • violetacamorova, 26. januára 2013 o 16:58
    Hladam recept na domaci burger, lebo som nam dostala velku chut a hla aky pekny recept, zemlicky uz nestiham, dnes ich idem kupit ale burger bude podla tvojho receptu, nabuduce aj zemle. Si velmi sikovna.


  • siluro, 5. januára 2014 o 12:59
    dobry den pekny recept ale chcem sa spytat ci to cesto ma byt take riedke ako vyslo mne.strasne sa lepilo.davate potom muku alebo olej aby sa s tym dalo robit.som len zaciatocnik tak poprosim bez kritiky.a to maslo ma byt 1/4 z 250 gramoveho.dakujem


  • radost, 5. januára 2014 o 13:23
    maslo-asi tak-ako píšeš..
    cesto ak bolo riedke-tak si dala veľa mlieka-asi..doplň múkou..nie tukom..=môj názor..


  • siluro, 5. januára 2014 o 13:44
    dakujem za odpoved vsetko som dal ako v recepte a ostatny su spokojny tak neviem co robim zle a este k tomu peceniu 200C a 15 min dal som ventylator a dva plechy naraz moze byt alebo inak to treba.a len na upresnenie som muzskeho rodu.este raz dakujem a prajem pekny den


  • smejkad, 8. februára 2014 o 16:10
    zadarili sa uplne fantasticky, aj ked zemle su tvarovo akomak smatlave :-))))
    ale chut vynikajuca, dokonca aj moje cukrozrave dieta zjedlo cely aj s maskom a zeleninkou :-))))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist