4 x fazuľa

jokin - fotkajokin, 5. decembra 2012
4 x fazuľa
Foto: jokin

manželka mi dala za úlohu zlikvidovať starú fazuľu, tak som sa rozhodol že ju urobím na viac spôsobov. Uvaril som fazuľovú polievku na kyslo, Zobraziť celý popismanželka mi dala za úlohu zlikvidovať starú fazuľu, tak som sa rozhodol že ju urobím na viac spôsobov. Uvaril som fazuľovú polievku na kyslo, fazuľovo zemiakovú kašu a mexickú fazuľu. Fazuľová kaša bola na dva spôsoby, tak si každý mohol vybrať podľa svojej chuti.

Suroviny

500 g
4 ks
300 g
2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
150 g
2 PL
100 g
70 g
50 g
2 PL
1 PL
2 PL
100 g
1 PL
1 ČL
ku každému jedlu podľa chuti




Postup

  1. 1

    Večer som si dal namočiť fazuľu. Na druhý deň som ju dal variť. Keď sa varila cca 5-7 minút tak som vodu zlial a dal variť znova do čistej vody.( Že vraj menej nafukuje) --- Takto pekne do rána napučala.

    4 x fazuľa  - obrázok 1
  2. 2

    Keď bola fazuľa na pol uvarená, tak som k nej pridal údené kuracie stehná bobkové listy, čierne a nové korenie a pokračoval vo varení

    4 x fazuľa  - obrázok 2
  3. 3

    Keď už boli stehná uvarené tak som ich vybral a fazuľu som varil ďalej.

    4 x fazuľa  - obrázok 3
  4. 4

    Keď bola fazuľa skoro mäká pridal som do nej očistené pokrájané zemiaky a pokračoval s varením až nebola fazuľa aj zemiaky uvarené.

    4 x fazuľa  - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené suroviny som si rozdelil na tri časti. 1- vývar+zemiaky a fazuľa na polievku, 2- fazuľa na mexickú fazuľu, 3-zemiaky s fazuľou na kašu,

    4 x fazuľa  - obrázok 5
  6. 6

    Polievkový základ som rozvaril a zahustil zo smotanou v ktorej som rozrobil hl. múku a trocha osolil a polievočka bola hotová.

    4 x fazuľa  - obrázok 6
  7. 7

    Do základu na fazuľovo zemiakovú kašu som pridal smotanu, trochu masla, soli a trochu mlieka lebo kaša bola moc hustá.

    4 x fazuľa  - obrázok 7
  8. 8

    poriadne som kašu rozmixoval ponorným mixérom a bolo hotovo. Ku kaši som podávaľ údené kuracie stehná.

    4 x fazuľa  - obrázok 8
  9. 9

    Na mexickú fazuľu som si najskôr opiekol na panvici klobásu a cibuľku ktoré som pokrájal na drobno, potom som kním pridal na drobno pokrájanú kapiua ešte chviľku opekal.

    4 x fazuľa  - obrázok 9
  10. 10

    Na záver som pridal rajčinový pretlak a feferónovú omáčku. Túto zmes som pridal k uvarenej fazuli dobre premiešal a bolo hotovo.

    4 x fazuľa  - obrázok 10
  11. 11

    No a ja som si na večeru ešte urobil kašu s opečenou cibuľkou a zapíjal som mliekom. A tak u nás skončili fazuľové hody. Čuduj sa svete nepotrebovali sme ani žiadny pohlcovač pachov.

    4 x fazuľa  - obrázok 11
  12. 12

    Verím že nejaký z receptov sa Vám zapáči a príde vhod.

Diskusia k receptu

kajusiqq
Mňáááám:).......ta mexická fazuľa vyzerá najlepšie:)...hned by som si dala:)
martamm
Jokin, mám rada fazuľové recepty, skúšala som variť podľa Bukovského s trojnásobným zlievaním vody, ale nemôžem potvrdiť, že by to malo účinok, proste fazuľa nafukuje, ale s tým človek musí rátať. Skôr sa mi osvedčilo nekombinovať ju s veľkým množstvom surovín, potom sa mi zdá ľahšie stráviteľná.
jokin
martam nás na opatrovateľskom kurze učili, že fazuľu pre pacientov ktorí majú žalúdočné a črevné ťažkosti je potrebné rozmixovať. Asi na tom niečo bude lebo tá fazuľová kaša naozaj nenafukuje, naozaj môžem doporučiť. Ďakujem za Vaše pekné slová.
martamm
jokin, vieš, že tomu verím? Keď si fazuľu rozmixujem na kašu, je naozaj ľahšie stráviteľná. Mám ju rada s pečenou cibuľkou. Ale akýkoľvek fazuľový recept uvítam, chutí mi lepšie, ako mäso :)
izabella929
@jokin ,,,ja ju varím tak, že prvých 30min. povarím, zlejem vodu a fazuľu varím v čistej vode ešte 15 min..znova zlejem vodu a dám do čistej vody a potm je OK...už nie sú žalúdočné a ani nafukovacie problémy...všetky spôsoby na tvojich tanieroch sú úplne super.-)
dodo46
Tak predsa to nebolo zemetrasenie. Seizmograficka stanica to dementovala. Epicentrum bolo v Dubnici , ale išlo o iný pôvod zemetrasenia ako prírodný. To sme si vydýchli. Ale recepty sú super, len ich treba variť štafetovo a striedať podľa krajov ako prázdniny.
honestka
Ak je problem s nafukovanim kup si tabletky "BEANO".
tieto su velmi uspesne.
evanaaa
@jokin , varil si ako na bežiacom páse, jedna surovina na 4 spôsoby, to už je hej.....ale kedy ste to všetko pojedli, iste nie naraz? Ja yb som ochutnala s každého aspoň trochu. Tá kaša sa mi páči, môj muž ma otravoval ešte na začiatku nášho spolužitia, aby som spravila fazuľovú omáčku, tak som uvarila tú klasickú, celá fazuľa a so smotanou, to ale nebola omáčka ( pre neho), tak ma učil ako varila jeho mama - na Záhorí, len rozmixovať, bez smotany. Ale u mňa je to kaša, nie omáčka.
jokin
evanaaa dnes na večeru som dojedol poslednú kašu. Prvá zmizla mexická fazuľa.
mesiar50
@jokin ,SI fazulovy kral,mam rad jedlo z fazule na hocijaky sposob.Tvoje vsetky variacie fazulovych jedal mi sadli.Ja som zas pocul,ze kyseliny co nam sem tam
strpcuju zivot su v supinach ovocia ci uz zeleniny
neviem ci je to pravda este paradajku by som osupal,ale z fazulou by to bolo horsie.Pri vareni fazule som aj zlieval prvu vodu,vodu som vymenil a pridal sodabikarbonu nech to trochu zneutralizuje,zase som zlial a dal varit v cistej vode ci to pomohlo neviem,lebo
som pozitivny na Dnu,volaco to asi pomoze.
Odomna 1* * *
salinka
@jokin , tak táto tvoja fazuľová estráda sa mi veľmi páči. Mne by chutili všetky štyri variácie. Super:-)))
jozka2
jedavam k fazulovym privarkom i zahustovanym fazul.polievkam salaty rozne ci len z uhoriek s cibulou alebo aj zo zmiesanej zeleniny a odvtedy neviem co je nafukovanie ,naucila som sa to od juhoslovanov,oni ku kazdej strukovine jedia salaty.
jumbo
PARADA DAVAM TI 5 HVIEZDICIEK!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia