Sladká bodka pre každý cupcake

Hera, 10. marca 2016     3 minúty čítania

Farebné, metalické, ligotavé, v tvare zvieratiek či srdiečok. Na trhu nájdete nespočetné možnosti, ako cupcakes dotiahnuť k dokonalosti. Niekedy však ozdoby nie sú poruke alebo máte jednoducho len chuť vytvoriť niečo originálne? Prinášame vám niekoľko zaujímavých tipov, s ktorými nikdy neurobíte chybu a vaše cupcakes budú vždy dokonalé.

Cukrovinky, cookies




Malé cukrovinky, ako napríklad karamelky, sú ako stvorené na dozdobenie cupcakes. Karamelku rozrežte a posaďte na bohatú čokoládovú čiapku z krému.

Vlajočky a zapichovacie ozdoby




Na internete ich nájdete nepreberné množstvo. Môžete si ich buď prevziať ako šablónu a potom jednoducho vytlačiť a zlepiť, alebo si navrhnúť vlastné. Stačí na to len tvrdý papier, špajle, nožnice a, samozrejme, váš nápad! Takto ozdobené cupcakes budú vždy od srdca. Skúste nimi prekvapiť svojich milovaných na narodeniny.

Maľovanie čokoládou


Na vlastné čokoládové ornamenty budete potrebovať len papier na pečenie, špajľu alebo cukrárske vrecúško s úzkou špičkou a, samozrejme, kvalitnú rozpustenú čokoládu. Špajľu namáčajte do čokolády a na papier namaľujte ľubovoľný obrázok. Nechajte chvíľu zaschnúť a potom ešte vložte na hodinu do mrazničky.

Čerstvé ovocie




Pokiaľ je poruke, ani chvíľu neváhajte. Cupcakes krásne odľahčí a ako sa hovorí, v jednoduchosti je krása. Vyhrajte sa s tým, ako ovocie nakrájate. Krásne vyzerá napríklad niekoľkokrát narezaná jahoda, ktorú jemne rozprestriete ako karty.

Farbený kokos


Keď ste v zhone, ale potrebujete zdobením naozaj zapôsobiť, vyskúšajte jednoduché zdobenie z kokosu. Kokosové hoblinky alebo strúhaný kokos vložte do uzatvárateľnej nádoby alebo vrecúška. Pridajte niekoľko kvapiek farbiva, uzavrite a intenzívne pretrepte, kým sa všetky časti kokosu krásne nesfarbia.

Ganache


Príprava ganache je veľmi jednoduchá a verte, že hneď ako túto skvelú, pôvodom francúzsku polevu vyskúšate, nebudete chcieť robiť inú. Jednoducho zahrejte vysokotučnú smotanu a odstavte z plameňa. Potom do nej pridajte na malé kúsky nalámanú čokoládu podľa vlastného výberu. Pomocou stierky miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Čím dlhšie necháte zmes chladnúť, tým bude hustejšia, záleží teda len na vás, akú konzistenciu chcete docieliť.


Aj vy pečiete cupcakes? Inšpirujte sa našimi receptami.





Diskusia k článku







 



TOPlist