Súťaž:
Paradajkové variácie v kuchyni

Varecha.sk, 8. júna 2012     4 minúty čítania

Paradajky by nemali chýbať v jedálničku žiadneho Slováka. Sú zdravé, chutné a môžete ich jesť čerstvé alebo ich využijete vo svojej kuchyni v rôznych formách (paradajkové pyré, pretlaky, kečupy, krájané paradajky, šťavy a podobne).

V posledných rokoch začínajú Slováci pri varení experimentovať a pripravovať jedlá z rôznych kuchýň – napríklad čínsku, indickú, či stredomorskú. Najmä tá posledná spomínaná je čoraz obľúbenejšia – je ľahká, zdravá a chutná. Varenie podľa receptov z iných krajín prináša aj používanie nových ingrediencií.

Čo sa týka paradajkových produktov, už to nie je len paradajkový pretlak, ktorý „kraľoval“ v slovenskej kuchyni, ale svoje miesto si našli aj krájané paradajky. Tie sa hodia najmä na prípravu omáčok k cestovinám alebo k mäsu, či na prípravu polievok. Vybrať si môžete z rôznych druhov - bez ochutenia, ale aj s rôznymi pridanými ingredienciami, ako napríklad cesnak, bazalka, oregano a pod. Je len na vás, ktorému druhu dáte prednosť.

Nie je kečup ako kečup

Ďalšou formou paradajkového spracovania je kečup. Je to druh hustej zeleninovej omáčky, ktorá sa pripravuje z paradajok, korenia a ďalších prísad. Kvalitný kečup by mal mať krásnu červenú farbu, správne voňať a lahodne chutiť. Môžete si ho pripraviť doma, ale dnes už kúpite kvalitné kečupy aj v obchodoch. Ušetríte tým nielen čas, ale v konečnom dôsledku aj peniaze. Jeho príprava a výroba totiž podlieha prísnym pravidlám.

Pri kúpe kečupu buďte opatrní a prečítajte si podrobne zloženie. Zaujímať by vás malo najmä množstvo paradajok, ktoré boli na prípravu kečupu použité. Vyberajte si kvalitné kečupy, ktoré boli vyrobené z približne dvojnásobnej dávky čerstvých paradajok oproti hmotnosti hotového kečupu. Vyskúšať môžete napríklad kečupy od spoločnosti Podravka – na prípravu 470 g kečupu bolo použitých až 800 g čerstvých paradajok. Praktické plastové balenie s uzáverom zjednoduší servírovanie kečupu.




Vyhraj jedinečný chutný balíček od spoločnosti PODRAVKA INTERNATIONAL!

Súťažná otázka: Ako rozoznáte kvalitný kečup? Na čo si treba dávať pozor pri jeho kúpe?

Zapojiť sa môže každý, kto správne odpovie na súťažnú otázku. Stačí do 14.6. 2012 do 12:00 na adresu online@pravda.sk poslať správnu odpoveď, a ste v hre o balíček produktov od spoločnosti PODRAVKA INTERNATIONAL. Nezabudnite do predmetu správy napísať heslo: Podravka International 4 , vašu adresu a telefonický kontakt.

Viac informácií o produktoch spoločnosti Podravka nájdete na stránke www.podravka.sk


Výhercovia súťaže z tohto kola sú:
Mária Slodičáková, Palárikovo
Anna Serdahelyová, Senica
Štefan Eskudt, Lučnica nad Žitavou
Renáta Beňová, Rohožník
Dana Fejová, Bziny



KOMERČNÁ INFORMÁCIA





 



TOPlist