Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň

Inzercia, 28. augusta 2014     3 minúty čítania

Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.



Gurmánsku romancu nabitú chuťami a vôňami servíruje film režiséra Lassa Hallströma Láska na karí. Elegantná a vybraná francúzska gastronómia sa tu stretáva s pikantnou a vášnivou kuchyňou vo farbách Indie. A to všetko pod dohľadom producentov Stevena Spielberga a Oprah Winfrey.



Madame Mallory, majiteľka vychýrenej reštaurácie s leskom Michelinských hviezd sa nestačí diviť, keď sa do jej mestečka prisťahuje indická rodina a otvorí si reštauráciu hneď naproti cez ulicu. Schyľuje sa k súboju dvoch odlišných kultúr a celkom odlišnej zmesi korenia. Dobré jedlo ale hory prenáša. Madame Mallory zistí, aké veľké nadanie má jej konkurent, mladý indický šéfkuchár, a rozhodne sa, že ho vezme pod svoje kuchárske krídla. Dva svety receptov a chutí v jednej kuchyni sľubujú veľké kulinárske dobrodružstvo. Obzvlášť, ak sa ho zúčastní i krásna francúzska kuchárka.



Film natočený podľa románu Richarda C. Moraisa má vo svojom rodokmeni dve veľmi dôležité mená: ako producenti sú pod ním podpísaní Steven Spielberg a Oprah Winfrey. Tej kniha učarovala už v roku 2010, keď ju prezentovala vo svojej show a časopise. „Od prvej chvíle, keď som si prečítala scenár, som vedela, že tento film chcem produkovať,“ konštatuje Oprah. „Jedlo pomáha miešať rôzne kultúry a dáva nám schopnosť zasiahnuť do života druhých.“



Šéfkuchárskej réžie sa ujal švédsky tvorca Lasse Hallström, ktorý už divákom jednu okúzľujúcu gurmánsku delikatesu z francúzskeho malomesta priniesol – film Čokoláda s Juliette Binoche a Johnnym Deppom v hlavných úlohách.



Majiteľku francúzskej reštaurácie hrá aristokraticky prísna Helen Mirren. Mladého indického šéfkuchára stvárnil Manish Dayal. Ten v rámci prípravy na svoju rolu strávil niekoľko týždňov návštevami indických reštaurácií, avšak nie ako hosť, ale ako učenec a kuchár v ich kuchyniach. Zárukou, že vo filme budú skutočne voňať tie najautentickejšie indické lahôdky, dáva osobnosť šéfkuchára Floyda Cardoza, rodeného Inda, ktorý sa na filme podieľal ako konzultant.

Láska na karí v kinách od 4. septembra.

Trailer k filmu TU:










 



TOPlist