Trendy:
Druhý júnový víkend nevarte! Prestreté je v bratislavskej Medickej záhrade!

Andrea Červenková, 30. apríla 2013     3 minúty čítania

Najväčší gastronomický festival na Slovensku GURMÁN FEST, ktorého už 5. ročník sa uskutoční od piatku 7. do nedele 9. júna 2013 v Medickej záhrade v Bratislave je otvorený pre všetkých – vstup je voľný.


Foto: GURMÁN club

Ukážka karvingu z minuloročného
GURMÁN FESTU


Návštevníci budú mať príležitosť spoznať najkvalitnejšie slovenské reštaurácie a hotely, vyhlásených someliérov, barmanov, sládkov, baristov a ďalších odborníkov v oblasti gastronómie, ktorí im nielenže predvedú svoje umenie, ale ich aj čo-to naučia.

V prvý deň festivalu – v piatok 7. júna – sa návštevníci budú môcť okrem iného stretnúť s českou kuchárskou celebritou Zdeňkom Pohlreichom, ktorý predvedie svoje nezabudnuteľné kulinárske kúsky. V popoludňajších hodinách v rámci La Patisserie uvidia diváci vystúpenia známych slovenských cukrárov, ktorí im ponúknu svoje recepty a rady.

Počas druhého festivalového dňa – soboty 8. júna – si tváre známe zo slovenských obrazoviek a zástupcovia niekoľkých médií zasúťažia v pečení palaciniek Crêpes d´Or a deti sa môžu tešiť na detskú školu varenia. Dospelí sú pozvaní na Školu karvingu – školu vyrezávania zo zeleniny a ovocia, ďalej na farmársky ovocný a zeleninový trh. Sobotný podvečer je vyhradený pre Joseana Aliju, španielskeho michelinovského šéfkuchára, ktorý predvedie live-cooking priamo na pódiu. Okrem neho nám svoje kuchárske zručnosti predvedú aj šéfkuchár Igor Čehy, slovenský kuchár roka 2007, či nemecký kuchársky majster Bjoren Juhnke, šéfkuchár reštaurácie River Bank hotela Kempinski v Bratislave.

V nedeľu 9. júna – posledný festivalový deň – si určite nenechajte ujsť vystúpenie svetovej gurmánskej celebrity Erica Martina, belgického michelinovského šéfkuchára a majiteľa belgickej reštaurácie Lemonnier, ktorý bude variť na hlavnom pódiu, a ďalej vystúpenia ďalších – počas celého festivalu celkovo 53 šéfkuchárov zo 7 krajín sveta. Tak isto ako aj v prvé dni festivalu GURMÁN FEST, aj v nedeľu budete môcť v časti Svet nápojov ochutnať rôzne druhy nápojov, vypočuť si prednášky Asociácie someliérov Slovenska a počas kaviarenských workshopov sa naučiť, ako správne servírovať a pripraviť kávu.

Počas celého festivalu budú prebiehať hudobné vystúpenia, v piatok a sobotu večer zakončené koncertmi známych hudobných skupín. Novinkou je Gurmánska tombola o hodnotné a delikátne ceny, ktorej losovanie bude prebiehať 2x za deň.

GURMÁN FEST Bratislava je skrátka podujatím, ktoré by milovníci kulinárskych zážitkov nemali obísť.




Diskusia k článku

weweve
To môže byť zaujímavé, len si nájsť čas...






 



TOPlist