Varenie

Narodeninová oslava 23

greenewerrea - fotkagreenewerrea, 28. januára 2011

Čo pripraviť na menšiu narodeninovú oslavu pre 23 ročného chalana, aby to bolo veselé a nemusela som stáť pri sporáku 2 dni a noci?

@zareaguj


Diskusia k téme

sjuz
pre koľko ľudí? či len pre neho a rodinu? podľa toho, čo má rád - možno by som šupla do rúry na plech sladkokyslé rebierka, k tomu chlieb, alebo my robievame na naše rodinné stretnutia grilované krídla, nejakú omáčku na namáčanie, a k tomu šalát Coleslaw, chlieb - kto chce, upečieme na plech koláč - všetko podávame na stôl, aj taniere, a príbor, servítky, a každý si chodí brať sám - taký švédsky stôl. Ale aj masové guličky nie sú zlý tip, dajú sa jesť aj na studeno, môžeš k tomu urobiť zo dva dipy, nejakú šalát, pečivo...možností je nekonečno. Guľky dáš tiež do rúry na plech takže veľa práce s tým nie je...
greenewerrea
no tak asi 6 až 10 ľudí a na prípravu však pomoc nebudem mať, ešte som rozmýšľala nad banán piškot v čokoláde, tie jednohubky a páčili sa mi aj magdalienky z varechy, ale dala by som miesto masla nejakú nátierku, ďakujem vám za nápady :) niečo vymyslím.
viera1
Čo sa týka sladkého,mám skúsenosť,že prvé sa zjedli punčové rezy.
julica
Urob mu aspikovu tortu, aj tu najdes navody. Ja som taku pripravila kamosov, naspodok som dala zo syra vyrezane cislo (bola to moja sukromna sutaz o najgycovejsiu a najoldschoolovejsiu tortu, len som nezohnala asparát:) mozes ju naplnit hocicim, salatom, vajickami, uvarenou zeleninou (ja som si tak v sladkokyslom uvarila mrkvu, zeler), pikantnu salamu s pikantnym dipom... a zelatina z prasku krasne drzi, len ju musis dobre ochutit. Ta torta mala na oslave nenormalny uspech a doslova sa zozrala, skoro sa ani oslavencovi neuslo.
sovka62
Keď rozmýšľaš na nátierkou, skús spraviť chrenovú. Je veľmi jednoduchá. Pohárik sterilizovaného chrenu (ak má šťavu, tak preceď) a dve nátierkové maslá zmiešaj (ale len Milsy Bánovce, skúšala som iné, nebolo to ono) a hotovo. Môžeš k tomu nachystať šunku, spolu to chutí výborne.Ja som to pripravila na Silvestra. Nátierku som natrela v hrubšej vrstve na misu, obložila nakrčenými plátkami šunky a olivovými tučniakmi (recept som mala uložený v KK, je na Vareche). Vyzeralo to úžasne a bolo to také dobré, že hostia sa napráskali tak, že to, čom som mala pripravené na polnočnú večeru, ostalo v chladničke, nikto už jesť nechcel. A pripravené to budeš mať tak maximálne za pol hodinku. A aby bola aj zábava, misu som nazvala Južný pól (lebo tučniaci).
evanaaa
Môžeš urobiť aj peknú misu, tú často robievam, na N.rok, na Veľkú noc, ap. Urob si deň dopredu majonézový šalát podobný ako zemiakový, len miesto zemiakov daj na rezančeky tvrdý syr a šunku, ale nie takú, čo je na tenké plátky krájaná, ale vcelku. Na veľký tanier - misu na studené, daj pekne skrútené plátky šunky, syra, medzi to plátky uhoriek alebo zaváranej kápie, uvar 6 vajec, prepol, daj ich na to po obvode, do stredu daj ten majon. šalát a polej to ešte hustejšou majonézou. Aj ten stred so šalátom môžeš prizdobiť, je to pekné. Ja som na Nový rok napr. na vajíčka vytlačila z tuby( papr. pasta) rímske číslice, ako na hodiny, do stredu- na šalát som urobila ručičky z páskov kápie a dala akože o 5 min. 12, ale to ty nemusíš. A sú tu rôzne drobnosti, pochúťky, jednohubky, ap.
evanaaa
Poprípade by si mohla do toho stredu vytlačiť červenú 23 - ku, aj to by bolo efektné.
altyn
Ja som skromný chlapec, no skús sa mrknúť na moje "bosorkine prsty" možno sa ti zapáči že ich môžeš robiť aj dva týždne vopred... :-)))))))))))))
hubata
Ja by som bola tiež za "bosorkine prsty" - upiekla som ich synovi policajtovi k 33 a a keďže jazdili práve v aute, tak som zavolala na 159 že som našla ľudské prsty. Policajti sa išli ušúľať keď ich nimi ponúkal. Ešte som im k tomu poslala zapiť aj niečo krvavé: šípkový čaj. Budú na oslave samí mladí, tak im to spestri nejakým vtipným jedlom čo tvojho syna charakterizuje....