Dezert bol kupovaný v Barcelone.
"Escribà" - známy cukrár, výborné zákusky a koláče. Ak niekedy navštívite Barcelonu, doporučujem zastaviť sa na niečo sladké …. Nebudete ľutovať. :-)
Jáj, keď tam vidím tie kúsky jahňaťa, krídelká a pečené papriky....! Teším sa, že ste si užili krásny deň s dobrým jedlom. Dobrý začiatok týždňa prajem všetkým. :)
Nevadí, všetkým sa to stáva :-) Hlavne že si nebola hladná! 😂
Ak ti môžem poradiť, dúfam, že sa nenahneváš, borekové cesto máš asi málo namastené, potrebuje viac potierať maslom/olejom …
@kucharka (5.3.2024 09:37)
Ďakujem za odozvu a dobre mienenú radu za ktorú sa nemám prečo “hnevať”.
Robila som následovne. Každý plát som položila na vlhkú utierku a natierala olejom pomocou štetca. Tak ako bolo napísané na obale toho zázraku. Ale… cesto bolo aj tak lámavé a nevzhľadné.
Moje raňajky sa podobajú na víkendové, a to preto, že je dnes ráno viac času.
Takže toasty so syrom a so šunkou a trochu ovocia… a káva s mliekom.
Akurát varím vajíčka, budem robiť pomazánku na svačinu. A keďže sa chystám umývať okná, tak obed bude len nejaká rýchlovka. Rizoto alebo cestovina.
Pekný deň.
@cesminaz (12.3.2024 12:16)
Jaj, tie jahňacie rebierka sú krásne vypečené! Len zahryznúť a odtrhnúť si kúsok od kosti ... a tá výborná šťava steká na bradu a človek sa nevdojak oblizne ako psík...
A príloha bol lúčny šťavel s cesnakovým jogurtom 😍 Celkom čerstvý, včera sme boli nazbierať. Teraz je najlepší, čerstvý a mladučký! Príjemný deň všetkým!
Pondelkový tzv. zbytkový obed. Najlepšie mi prišli cestoviny. V tomto prípade od Barilla, Bavette Nr.13. Dá sa do nich “kreatívne” zapracovať všetko čo po víkende zostalo v chladničke.
Majte pekný pondelok 😊
Do šalátu som dala skoro všetko, čo bolo v chladničke a bolo treba spotrebovať ….
Fazule, pečenú papriku, varenú repu… a veru, celkom to vyšlo chutne. :-))
@cesminaz (18.3.2024 06:48)
Milé 😊, ale väčšie taniere nemám. Tieto majú priemer 32cm a sú to vlastne tzv. Platzteller. Už ostávajú len servírovacie misy 😂
Pozdravujem
@zolik (19.3.2024 15:23)
V našej rodine sa parené buchty nezvyknú posýpať makom, ale kakaom zmiešaným s cukrom a poliate rozpusteným maslom. Robievala to tak ešte moja mama a môj muž si to tiež tak oblúbil.
Dnes som varila - Dusené hovädzie so šampiónmi a paradajkami. Inšpiráciou mi bol recept od @afataga “Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami”.
K tomu moja už stálica v kuchyni “Domáca parená kysnutá knedľa” podľa @babkamt.
Prajem všetkým pekný deň
Dnes som prvýkrát upiekla toľko vychvaľovaný Oblížprst. Lákala ma jeho farebná kombinácia. Výsledkom je veľké sklamanie a jeho zaradenie do kategórie "Najpreceňovanejšie recepty" k makrónkam a Sacherovke. Strašne presladený a to som znížila cukor do snehu. Z 10 vajíčok si viem predstaviť onakvejší zákusok. Keby som sa bola lepšie sústredila na zloženie surovín, tak by som vedela, že nič iné sa od neho nedá čakať. Tá čokoláda na vrchu to nemôže zachrániť.
Zelené listy, varená červená repa, semienka a Lučina syr. Zálievka klasika - oliváč, soľ a korenie, balzamikový ocot.
"Escribà" - známy cukrár, výborné zákusky a koláče. Ak niekedy navštívite Barcelonu, doporučujem zastaviť sa na niečo sladké …. Nebudete ľutovať. :-)
To je super cukráreň, tie 💋 sú nádherné
Jáj, keď tam vidím tie kúsky jahňaťa, krídelká a pečené papriky....! Teším sa, že ste si užili krásny deň s dobrým jedlom. Dobrý začiatok týždňa prajem všetkým. :)
Na fotke to vyzerá dobre.
varecha.pravda.sk/recepty/polievka-hladka-ancka-fotorecep...
Nevadí, všetkým sa to stáva :-) Hlavne že si nebola hladná! 😂
Ak ti môžem poradiť, dúfam, že sa nenahneváš, borekové cesto máš asi málo namastené, potrebuje viac potierať maslom/olejom …
Ďakujem za odozvu a dobre mienenú radu za ktorú sa nemám prečo “hnevať”.
Robila som následovne. Každý plát som položila na vlhkú utierku a natierala olejom pomocou štetca. Tak ako bolo napísané na obale toho zázraku. Ale… cesto bolo aj tak lámavé a nevzhľadné.
V nemocnici? Na ktorej planete? :-)
Dufam, ze nic vazne, skore uzdravenie !
Daako tu dobre varia este sa pytali ci chcem pohar vina k bifteku
Šnicel, Biftek… to nevyzerá na diétu
Prajem skoré uzdravenie
Na zatiaľ som sa došpargľovala 😊
Ani len na nemocnicu😅😅 To musí byť nejaká súkromná VIP nemocnica. @2010 tiež prajem skoré zotavenie.
💜 dakujem, bolo super.
Na jesen minuleho roku som stravil cas na slovensku v Agel nemocnici a strava bola velmi dobra, dakujem v piatok ma pustaju
Zostatky z víkendu. Ľadový šalát, zemiakový šalát, šunka a vajcia
Toto jedlo nie je zrovna veľmi fotogenické 😊
Práve dnes som ho mala na obed😊 chuť prekoná výzor😃
možno nie veľmi fotogenické, ale chuťovo výborné! Mali ste dobrý obed.
Takže toasty so syrom a so šunkou a trochu ovocia… a káva s mliekom.
Akurát varím vajíčka, budem robiť pomazánku na svačinu. A keďže sa chystám umývať okná, tak obed bude len nejaká rýchlovka. Rizoto alebo cestovina.
Pekný deň.
Mnam, davno sme nemali, si mi narobila chute. Su aj ine nefotogenicke jedla a su vyborne, napr. taka kolozvarska kapusta.
Jaj, tie jahňacie rebierka sú krásne vypečené! Len zahryznúť a odtrhnúť si kúsok od kosti ... a tá výborná šťava steká na bradu a človek sa nevdojak oblizne ako psík...
Prajem všetkým pekný deň a príjemné varenie, pečenie
Máš úplne pravdu. Ja by som ešte “veľmi nespoločensky” oblízala aj všetkých 10.
😅😅 presne tak sa to má správne jest. Holými rukami, tečúci tuk po brade a medzitým si oblízať aj prsty😅👍
To sme potom na rovnakej úrovni😊 Bez oblizovania prstov to nechutí ako má!!!
K pizzi salat??? Pozoruhodne :-)
Hej, je to neobvyklé 😂, ale keď tie paradajky na mňa tak smutne kukali
Krásne jedlo. Pekný tanier. Idem pozrieť ten recept, veľmi sa mi páči. Pozdravujem
Treba si zobrať väčší tanier🙂
Majte pekný pondelok 😊
Povidle ani mak tu žiaľ nekúpim. Ale aj táto kombinácia je chutná.
Ach jaj, to musela byť dobrota. Dobre si navarila.
Dala by som si. Musím niekedy veru urobiť.
Fazule, pečenú papriku, varenú repu… a veru, celkom to vyšlo chutne. :-))
Moze byt chutna kombinacia, ale mna by si sladkym obedom neuhostila, no co uz so mnou narobis :-)
No, s Tebou už nenarobím nič 😂
Teba by som pozvala na hostinu do Steak House
Ďakujem za milú odozvu. Ja mám sladké obedy veľmi rada. Som tak naučená ešte z domu. Pozdravujem 😘
Milé 😊, ale väčšie taniere nemám. Tieto majú priemer 32cm a sú to vlastne tzv. Platzteller. Už ostávajú len servírovacie misy 😂
Pozdravujem
V našej rodine sa parené buchty nezvyknú posýpať makom, ale kakaom zmiešaným s cukrom a poliate rozpusteným maslom. Robievala to tak ešte moja mama a môj muž si to tiež tak oblúbil.
K tomu moja už stálica v kuchyni “Domáca parená kysnutá knedľa” podľa @babkamt.
Prajem všetkým pekný deň
Ďakujem za dobrý tip. Neuveríš, ale vôbec ma to nenapadlo. Pozdravujem Ťa
Rýchly kurací rezeň #kitchenguru
Podľa mňa krásne "žrave fotky" a tá tortička no šikovné ručičky máš :))
Ďakujeme všetkým za marcové príspevky a @kuko95 za nakopnutie k ďalšej - aprílovej časti, ktorú nájdete TU:
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-alebo-peciete-a...