Jablkový koláč
Jablkový koláč

Koláč s jablkami a domácim džemom

helena10 - bez fotkyhelena10, 11. mája 2024
Koláč s jablkami a domácim džemom
Foto: helena10

Príprava a pečenie je jednoduché a rýchle - vhodné aj pre začiatočníkov. Hrnček je 250 ml.

25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

3 ks väčšie
4/5 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
štipka
1,5 hrnčeka
1/2 KL (Gustin)
2 kopcovité KL
2 ks veľké
z 1/2 citróna
 domáci (akýkoľvek)
Na posypanie koláča:
Na plech:




Postup

  1. 1

    Začínam šľahaním celých vajec so štipkou soli a cukrom do penista. Prilejem olej, mlieko, prešľahám. Nakoniec sypem preosiatu múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Jemnejšie mixérom prešľahám, aby sa vytvorilo jednoliate cesto.

  2. 2

    Cesto nalejem do plechu 20 x 35 cm. Vopred som ho natrela tukom a posypala strúhaným kokosom. Po povrchu cesta rozložím ošúpané jablká narezané na kocky, ktoré som poliala šťavou z citróna. Čajovou lyžičkou rozložím pravidelne aj domáci černicový džem.

  3. 3

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 25-30 minút. Kontrola drevenou špajľou. Riaďte sa svojou rúrou.

    Koláč s jablkami a domácim džemom - obrázok 3
  4. 4

    Ochladený koláč nakrájam a posypem práškovým cukrom.

    Koláč s jablkami a domácim džemom - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia