Februárové pokračovanie obľúbenej diskusie. Inšpirujte sa navzájom aj tento mesiac, čo dobré varíte, pečiete, či na čom si pochutnávate.
@zareagujDiskusie
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 51 najnovší komentár včera 18:04
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 51 najnovší komentár včera 18:04
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 205 najnovší komentár 5. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 51 najnovší komentár včera 18:04
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 9 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
- Piškótová roláda s lekvárom +fotopostup
- Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu +video
- Slané pečivo s medvedím cesnakom +fotopostup
- Teľacie karé s bryndzovou omáčkou a plnenými baby zemiakmi
- Pečená ryža s mäsovými guľkami +fotopostup
- Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom +video
- Taštičky so slivkovým lekvárom a s orechom podľa herečky Evy Pavlíkovej
- Makovec z acidka s ríbezľami +fotopostup
- Jablkové kocky z lístkového cesta s pudingovo-smotanovým krémom +fotopostup
- Medové rezy s karamelovou plnkou +fotopostup
- Torta s lesným ovocím a lemon curd
- Piškótová roláda s lekvárom +fotopostup
- Segedínsky guláš s hovädzím mäsom +video
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Pečené kuracie rezníky so zemiakmi z jedného plechu VIDEO
- Domáca Sacherova torta VIDEO
- Šľahačková bublanina s rebarborou a jahodami VIDEO
- Ako si doma čistíte varešky? Doprajte im dlhý kúpeľ a budú ako nové VIDEO
- Kokosové ježe s lekvárom VIDEO
- TOP rebríčky: Najlepšie recepty uplynulého mesiaca, to je doslova koláčová žatva! Pozrite sa, aký koláč zabodoval na celej čiare
- Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy
- Samé dobroty: Krtkova torta na plech aj kapustové fliačky. 15 najsledovanejších aprílových videoreceptov
- Jemné cesto, chutná plnka: 8 variácií na obľúbené pité. Upečte si klasické jablkové, ale aj hruškové, makové, orechové či perníkové
- Malá zmena s veľkým efektom: Ako jesť zemiaky, ryžu či cestoviny a nepribrať? Spravte s nimi túto jednu vec
- Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
- Halušky a spol.: 10 najobľúbenejších jedál s bryndzou. Tu nájdete pekne pokope všetko, čo tak ľúbite
Mäso bolo len narýchlo opečené, posolené a pokorenené, zemiaky uvarené v osolenej vode, pomaslené a pokorenené. Jednoduché a chutné. Jediný problém, že trochu drahšie :-)
Mala som nachystanú aj redkvičku, ale zabudla som ju dať :-(
Obed bol trochu slávnostnejší, keďže u nás už vládne pred-karnevalová nálada :-))
Nabudúci víkend už bude karneval v plnom prúde, húfy ľudí, hudba … ufff… už počas týždňa začínajú aktivity, každý deň sa niečo deje.
My v piatok utekáme na hory :-))
Cheesecake pred koncom pečenia posypem cukrom a dám na pár sekúnd pod gril.
robila som k tomu aj domácu majonézu - to sa zase napráskame :-)))
Veď to nie je povinné :) Diskusia o varení, ktorú pred rokmi odštartovala @haji (ďakujeme a pozdravujeme) sa stala veľmi obľúbená medzi našimi používateľmi (tými, ktorí do nej prispievajú svojimi komentármi, ale aj tými, ktorí si ju radi „len“ čítajú).
Preto ju s dobrým úmyslom obnovujeme na začiatku nového mesiaca (ak tak neurobí niektorý náš používateľ), aby ste si aj naďalej mohli jednoducho vzájomne zdieľať svoje kulinárske výtvory a tipy.
Otvorenie novej diskusie na začiatku mesiaca je používateľsky prívetivejšie – staršie diskusie sú dlhé, obsahujú veľa komentárov, tak je to takto prehľadnejšie a praktickejšie.
Nikoho, samozrejme, nemôžeme nútiť pridávať komentáre do novej diskusie, tak ako nemôžeme nikoho nútiť zakladať nové diskusie, ale keďže by táto rubrika mnohým chýbala, robíme tak my, vnímame to ako dobrú službu pre všetkých našich prispievateľov a čitateľov. Aj preto je nám ľúto, že túto našu aktivitu vnímate negatívne.
Prajeme Vám i všetkým na Vareche príjemnú a pokojnú nedeľu.
???
Chýba mu @haji. Realita je taká, že táto téma bola o nej a jej reakciách.... Redakcia ju síce založila, ale bez spätnej väzby to nefunguje....
Chcelo by to dáko oživiť a to by už redakcia mohla dáko ovplyvniť.
K tomu ryža a šalát.
Cibuľu som nakrájala na dlhšie pásiky, zemiaky nastrúhala na hrubom strúhadle a potom nechala fašírky na prudkom ohni opiecť, tak aby bol povrch zapečený a vo vnútri ešte nedopečené. Dodalo to jedlu a omáčke super chuť.
A na vrch som dala pár kopčekov kyslej smotany, čo mi zavadzala v chľadničke :-)
Odporúčam, je to dobrota!
varecha.pravda.sk/recepty/zapecene-dzulbastije-fotorecept...
Vyzerá to naozaj dobre. :)
Najlepšie sú pečené na grile. Ja som ich robila dnes v rúre.
Najskôr sa trochu očistia….
V reštaurácii vám k ním ponúkajú podbradník ! ☺️
Momentálne je to naše naj jedlo, rodina si to žiada skoro každý týždeň.
Navarila som aj na zajtra, berie sa do obedárov :-))
Hustá polievka z čiernej šošovice Beluga a “Výborné lístkujúce zemiakové pagáče” od @cesminaz
Fakt hustá! :)
“Čiernohorský rezeň” podľa šéfkuchára Michal Šalamún, ale z kuracích pŕs
Cuketa opečená na olivovom oleji a obyčajné varené zemiaky
Je to rýchle jedlo, všetko hotové do času kým sa zemiaky uvaria. Do 30 minút docela efektné jedlo na stole.
doporucujem
To je sranda, ja som robila včera 😅
Ovocie a zelenina z dnešného trhu😍
Asi sa bude vyprážať zeler..uvidím..🤗
Krásny víkend všetkým🌸
Sranda je, ze kazde to jedlo vyzera inak :-)
To bude tými improvizáciami, ale toto na foto je zohrievaná porcia, po uvarení až také husté nebolo a dala som viac jogurtu. Ja dávam koreniny opatrne, môj manžel by mi to nejedol, tak asi preto..😅
Dopadli výborne.
Croissanty vyzerajú skvele! Na to ja nemám trpezlivosť... :(
Nieje to náročné… len čas na to treba. Začala som v sobotu navečer ( vedela som, že budem doma ) a v nedeľu na raňajky boli ku káve. Rodina si teraz myslí, že to bude každú nedeľu :-)
Taká akurátna veľkosť - na jeden raz do úst.
varecha.pravda.sk/diskusie/co-dnes-varite-alebo-peciete-m...