Medová torta
Medová torta

Medová torta s karamelovým krémom videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 11. novembra 2023

Zákusky s medom krásne voňajú a ešte lepšie chutia. Preto jednoznačne odporúčame upiecť si túto tortu. Naša medová torta s karamelovým krémom vôbec Zobraziť celý popisZákusky s medom krásne voňajú a ešte lepšie chutia. Preto jednoznačne odporúčame upiecť si túto tortu. Naša medová torta s karamelovým krémom vôbec nie je náročná na prípravu, len si vyžaduje trochu času a trpezlivosti, kým sa chute rozležia.

12-16
porcií
45 (+ chladenie) minút
príprava
7-8 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
650 g
230 g
230 g
2 ks
6 PL
3,5 PL
1,5 ČL
Krém:
350 g zmäknuté
1,5 konzervy
100 g mleté




Postup

  1. 1

    Cesto: V mise robota spolu vymiesime múku, práškový cukor, maslo, vajcia, mlieko, med a sódu bikarbónu. Spracujeme na hladké cesto.

  2. 2

    Cesto preložíme na pracovnú dosku, rozdelíme na 7 častí a každú časť postupne na papieri na pečenie rozvaľkáme do tvaru kruhu. Z každého pomocou dna tortovej formy alebo taniera s priemerom 22 – 24 cm vykrojíme kruh a v rúre vyhriatej na 190 °C pečieme asi 7-8 minút.

  3. 3

    Upečené pláty necháme dobre vychladnúť, najlepšie na mriežke.

  4. 4

    Na krém spolu vyšľaháme zmäknuté maslo s karamelovým kondenzovaným mliekom.

  5. 5

    Na podnos dáme jeden medový plát a potrieme trochou krému, posypeme troškou mletých lieskovcov a priložíme ďalší plát. Takto naplníme a na seba naskladáme 6 plátov.

  6. 6

    Potom celú tortu obtrieme zvyšným krémom.

  7. 7

    Posledný siedmy plát rozmrvíme do misky a zmiešame so zvyšnými lieskovcami. Zmesou obsypeme celú tortu a dáme ju na 24 hodín do chladu odležať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia