Slané palacinky
Slané palacinky

Kórejská palacinka Haemuljeon videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 18. decembra 2023

Skrátka nevšedná palacinka - kórejská záležitosť s morskými plodmi a dokonale vyváženou zálievkou.

2
porcie

Suroviny

1/2 šálky (T630)
1 ČL
1/2 ČL
1 PL
1 ks
3 ks
1/2 ks čerstvá
1/3 šálky (studená)
200 g mix
1 PL
2 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL kórejské
1 ČL




Postup

  1. 1

    V hlbokej nádobe spolu zmiešaj múku, škrob, kypriaci prášok, od oka soľ s čiernym korením a rybaciu omáčku. Po premiešaní tam ďalej pridáš vajíčko, našikmo nakrájané jarné cibuľky (asi 5 cm kúsky), nadrobno nasekanú čili papričku a studenú vodu. Pomaly zmiešavaj, voda sa dá vždy pridať, no nie však ubrať. Konzistencia cestíčka by mala byť na tej tekutejšej strane, ale nie príliš. Nakoniec pridaj rozmrazené morské plody (alebo akýkoľvek iný proteín podľa tvojho výberu). Posledný krát dôkladne premiešaj.

  2. 2

    Panvicu postav na mierne - stredný výkon a po zahriatí tam vlej repkový olej. Počkaj 30 sekúnd a prihodíš celú palacinkovú zmes. Rovnomerne ju rozmiestni a nechaj opekať presne 5 minút.

  3. 3

    Teraz prichádzaš do bodu skúšky charakteru - palacinku treba dáko obrátiť :) Techniku nechám na tebe, ja preferujem starú dobrú obracačku! Opekaj ďalšie 3 minúty.

  4. 4

    Hotovú palacinku nakrájaj na trojuholníky (ako pizzu) a podávaj so slanou zálievkou, ktorú vyrobíš zmiešaním sójovej omáčky, sezamového oleja, cukru, čili vločiek, sezamu, nasekanou zelenou časťou jarnej cibuľky a limetkovej šťavy. Premiešavaj, kým sa cukor nerozpustí.

  5. 5

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame : @walrus.buko

Diskusia k receptu

sracz
Výborne @Blogbusker ! Také niečo je presne pre mňa! Som aj palacinkový a aj na morské "potvory". Pred dvoma mesiacami som ako jednoduché predjedlo ochutnal konečne aj calamari, čo je druh chobotníc, majúci pevné a biele mäso s jemnou, mierne sladkou, takmer orieškovou chuťou. Určite vyskúšam aj tento rcp, ktorý sa nedá, teda aspoň podľa mňa ignorovať! Ďakujem a želám krásne dni.
bugout
Robievam také, ale ako takú operatívnu rýchlovku len z konzervy tuniaka bez morských plodov a z klasickej bielej múky. A robievam na panvici dve alebo tri menšie, ľahšie sa obracajú som skrátka nešikovný...