Živánska pochúťka v alobale
Autor receptu: shukvacik
Myslím si že známe a veľmi obľúbene jedlo , najmä v lete v pahrebe a doma na plechu
5-6 porcií |
20 minút príprava |
80-100 minút na 200 °C |
Postup
- Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžme robiť aj zo surovými zemiakmi).
- Slaninu a domácu klobásu si nakrájame , opečieme na panvici s cibuľou (ja dávam červenú aj bielu)
Zmiešame všetko zo zemiakmi
- 1.) Panenku si nakrájame buď na medailóniky (jemne vyklepeme nožom) pridáme soľ, ml. čierne korenie, a restujeme ho na olivovom oleji tak aby nám zanechalo farbu
(cca 8-10 minút)
2.) Panenku (alebo krkovičku) som nakrájal na kocky, orestoval na olivovom oleji a mäso vložil na plech kde už máme zemiaky s klobásou, slaninou a cibuľou
(na koniec posypem rascou, dochutím soľou, ml. čiernym korením, a môžme pridať ešte krúžky čerstvej cibule a nakrájaný cesnak, ... ml. červenú papriku, feferónku ... každý podľa svojich chutí)
- Do vyhriatej rúry na 200´C vložíme plech ktorý máme prikrytý alobalom, pečieme hodinu
- Na koniec dáme alobal dolu a necháme ešte piecť 15-20 minút
- Počas tých 15 minút som si z alobalu urobil Labuť a servíroval
- Dobrú chuť :-)