Zimný šalát s feniklom a krvavými pomarančmi

timeforacakeTimeforacake, 26. januára 2016 18:18
Ďalšie jeho recepty »

V zime jednoducho šaláty nechutia. No tento je iný. Plný chrumkavého feniklu, kelových lístkov, opečených vlašákov a šťavnatý vďaka krvavým pomarančom. Nech vám chutí na zdravie! :) Viac zdravia a chute nájdete na www.mygreenwonders.blogspot.com

Suroviny

väčší zväzok
1/2 hlavy čerstvý
2 ks krvavý
hrsť
menšia hrsť čerstvý (alebo petržlenová vňať
 kvalitný
 čerstvo mleté
podľa chuti kvalitný

Postup prípravy

  1. 1

    Verím, že ste hladní, tak poďme na to. Na suchej panvici si opečte do chrumkava, voňava a zlatava vaše oriešky. Dajte si ich stranou do misky. A nezabudnite vypnúť sporák. :)

  2. 2

    Kelové listy zbavte stredných stoniek-tie sú totiž ťažké na strávenie. Kel poriadne premyte vodou, osušte a dajte do misy. Polejte olivovým olejom (stačí zľahka), posypte soľou a čiernym korením a s láskou a vašimi rukami listy premasírujte až dokým nebudu jemnejšie-toto láskanie potrvá zopár minút, tak si to poriadne užite! :)

  3. 3

    Vašu feniklovú polovičku ´ošúpte´ škrabkou na zeleninu na tenké pásiky a pridajte ku kelovým listom. Pomaranče ošúpte nožíkom a povykrajujte jednotlivé mesiačiky. Taktiež pridajte pomaranče do misy. Zo zvyšku pomarančov vytlačte šťavu nad šalát a zbytok môžte zjesť (nezostane vám žiadny zbytočný odpad okrem šupiek:). Šalát jemne pomiešajte rukami. Pridajte natrhané kúsky byliniek, jednoduchý dresing z olivového oleja a citrónovej šťavy v pomere 2:1 alebo podľa chuti. Osoľte, okoreňte, premiešajte.

  4. 4

    Posypte vašimi opečenými vlašákmi a podávajte. Ja si šalát veľmi rada vychutnávam s cícerovou palacinkou (socca) a jogurtom. Perfektný obed či ľahká večera. Dobrú chuť, priatelia!

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist