Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte
Foto: frezia
Co su pre nas jablka,pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby. Kedze sa najviac pouzivaju v surovom stave,su bohate na Zobraziť celý popisCo su pre nas jablka,pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby. Kedze sa najviac pouzivaju v surovom stave,su bohate na vitamin C. Citrusove ovocie a hlavne grapefruit znizuju cholesterol a spaluju tuky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kozu z pomarancov a grapefruitu poriadne obrezat,potom ich pokrajat asi na polcentimetrove platky. Poukladat na väcsi tanier,najskor grapefruit,na to pomarance. Osolit a okorenit. Ocistenu cervenu cibulu pokrajame na platky a polozime na pomarance. Fenikel pokrajame na jemne platky,alebo kocky a polozime na cibulu.
-
2
Vytlacenu stavu z citrona zmiesame so solou,korenim a olivovym olejom. Zmesou polejeme pripravene platky citr.ovocia,feniklu a cibule. Pistacie nahrubo posekame kratko na suchej panvici orestujeme a posypeme nimi pripraveny salat. Nechame posobit asi 20 minut. Potom to rozdelime na 2 taniere.
-
3
Hovädzie platky naklepeme. Olivovy olej na panvici rozpalime a platky z kazdej strany okolo jednej minuty oprazime.
-
4
Oprazene platky posolime,okorenime.
-
5
Potom ich poukladame na pripraveny salat. Tentoraz som na toto jedlo pouzila hovädzie mäso,ale robila som ho uz aj z bravcovej panenky a telacinky.
Diskusia k receptu