Žemľová knedľa

pivonkaPivonka, 69 ročná žena, Kysucké Nové Mesto, 3. mája 2014 18:07
Ďalšie jej recepty »

Žemľová knedľaFoto: pivonka

Hľadala som na Vareche žemľovú knedľu ale nenašla som, tak pridávam.

5
porcií
30 min
príprava
25 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Pečivo z predošlého dňa nakrájame na kocky

    Žemľová knedľa - obrázok 1
  2. 2

    Očistnú a pokrájanú cibuľu jemne osmažíme na oleji.

    Žemľová knedľa - obrázok 2
  3. 3

    V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, PDP a premiešame s pečivom.

    Žemľová knedľa - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme osmaženú cibuľu a petržlenovú vňať.

    Žemľová knedľa - obrázok 4
  5. 5

    Hmotu položíme na navlhčený obrúsok a sformujeme do podlhovastého tvaru. Obrúsok s knedľou zavinieme a na koncoch previažeme motúzkom. Z uvedeného množstva vyjdú dve knedle.

    Žemľová knedľa - obrázok 5
  6. 6

    Zviazanú knedľu vložíme do vriacej vody a varíme aspoň 25 minút. po uvarení knedľu hneď vybalíme, aby sa neprilepila na obrúsok a pomastíme ju.

    Žemľová knedľa - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s divinou, k pečenému mäsu s kapustou, pečenej husi či kačici.

    Žemľová knedľa - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (3,7 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist