Žemľová knedľa

Autor receptu: pivonka

Hľadala som na Vareche žemľovú knedľu ale nenašla som, tak pridávam.

5
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečivo z predošlého dňa nakrájame na kocky
  2. Očistnú a pokrájanú cibuľu jemne osmažíme na oleji.
  3. V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, PDP a premiešame s pečivom.
  4. Pridáme osmaženú cibuľu a petržlenovú vňať.
  5. Hmotu položíme na navlhčený obrúsok a sformujeme do podlhovastého tvaru. Obrúsok s knedľou zavinieme a na koncoch previažeme motúzkom. Z uvedeného množstva vyjdú dve knedle.
  6. Zviazanú knedľu vložíme do vriacej vody a varíme aspoň 25 minút. po uvarení knedľu hneď vybalíme, aby sa neprilepila na obrúsok a pomastíme ju.
  7. Podávame s divinou, k pečenému mäsu s kapustou, pečenej husi či kačici.