Žemľová knedľa
Autor receptu: pivonka
Hľadala som na Vareche žemľovú knedľu ale nenašla som, tak pridávam.
5 porcií |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečivo z predošlého dňa nakrájame na kocky
- Očistnú a pokrájanú cibuľu jemne osmažíme na oleji.
- V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme soľ, PDP a premiešame s pečivom.
- Pridáme osmaženú cibuľu a petržlenovú vňať.
- Hmotu položíme na navlhčený obrúsok a sformujeme do podlhovastého tvaru. Obrúsok s knedľou zavinieme a na koncoch previažeme motúzkom. Z uvedeného množstva vyjdú dve knedle.
- Zviazanú knedľu vložíme do vriacej vody a varíme aspoň 25 minút. po uvarení knedľu hneď vybalíme, aby sa neprilepila na obrúsok a pomastíme ju.
- Podávame s divinou, k pečenému mäsu s kapustou, pečenej husi či kačici.